Vietoje socdemo V. Matijošaitis į vicemero kėdę pasodino dar vieną „Vieningo Kauno“ atstovą.

Išgarsėjo girtavimu

Ne vieną kadenciją vicemeru dirbęs V. Popovas Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui atsistatydinimo pareiškimą įteikė praėjusią savaitę. Antradienį Kauno miesto taryba atleido V. Popovą iš pareigų.

Oficiali priežastis – 60-etis vicemeras nusprendė užleisti vietą jaunesniems. V. Popovas kuravo itin svarbias sritis – švietimą, sveikatos apsaugą, ekologiją, sportą ir kitas.

„Gerbiu šį Vasilijaus sprendimą. Jo kuruota švietimo sritis mums yra labai svarbi. Į ją tikimės įpūsti naujos energijos", - DELFI praėjusią savaitę teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

V. Popovas bene labiausiai išgarsėjo 2013 metų pabaigoje, kai darbo vietoje pasirodė visiškai girtas. Jam nustatytas 3 promilių girtumas.

Pats vicemeras DELFI tuomet pripažino, kad turi problemų dėl alkoholio, o po skandalo kelias savaites atostogavo, tačiau savo posto nepaliko.

Nepaisant skandalo tuomet socdemas liko pareigose, nes jo atleidimo klausimas taryboje net nebuvo svarstytas.

Pasiūlė savo kandidatę

Pasitraukus V. Popovui pareigose liko du vicemerai – Povilas Mačiulis ir Simonas Kairys.

Socialdemokratai į V. Popovo vietą delegavo D. Razmislevičių, tačiau kiek netikėtai V. Matijošaitis į vicemero kėdę pasiūlė „Vieningo Kauno“ atstovę Rasą Šnapštienę, kurios kandidatūrai pritarta be didesnių diskusijų.

R. Šnapštienė dabar bus atsakinga už tas sritis, už kurias buvo atsakingas V. Popovas. Tame tarpe ir švietimą.

„Rengiant tam tikrus sprendimus būtinas įsiklausymas ir bendravimas. Tačiau nereikia pamiršti, kad dirbame visam Kauno miestui“, - kalbėjo R. Šnapštienė. Politikė dalyvavo ir šiemet vykusiuose Seimo rinkimuose, tačiau į Seimą nepateko.