L. Linkevičius pažymėjo, kad Ukraina eina teisingu europietiškų reformų keliu, sunku nepastebėti per pastaruosius dvejus metus padarytos pažangos, todėl tarptautinė bendruomenė turi palaikyti ukrainiečių pastangas ir visokeriopai jiems padėti. Vienas iš efektyviausių paramos būdų - užtikrinti sklandų Europos Sąjungos (ES) ir Ukrainos Asociacijos sutarties, įskaitant Išsamios ir visapusiškos laisvos prekybos erdvės, ratifikavimo užbaigimą. Nuo 2016 m. sausio 1 d. ES ir Ukrainos Asociacijos susitarimas yra laikinai taikomas, jis įsigalios, kai susitarimą ratifikuos ir Nyderlandai.

Ministras taip pat akcentavo, kad svarbu suteikti bevizį režimą Ukrainai, kuri įvykdė jai keltus uždavinius.

„Ukrainos žmonės nusipelnė ilgai laukto laisvo judėjimo su ES. Turime atsižvelgti į tai, kad šalies valdžia įvykdė visus jai keltus kriterijus ir dabar yra mūsų, ES, eilė vykdyti savo įsipareigojimus ukrainiečiams", - sakė ministras.

L. Linkevičius taip pat pažymėjo Minsko susitarimų vykdymo svarbą, siekiant taikos rytų Ukrainoje, ir pabrėžė Rusijos Federacijai tenkančią ypatingą atsakomybę šiame procese.

A. Parubijus dėkojo Lietuvai už nuolatinę paramą Ukrainai, Krymo okupacijos klausimo kėlimą tarptautinėse organizacijose, vaikų iš rytų Ukrainos mokymosi Lietuvoje organizavimą bei sužeistų karių gydymą.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininkas A. Parubijus Lietuvoje lankosi su darbo vizitu. Vilniuje jis susitiko su Seimo Pirmininku, Seimo nariais, paskirtuoju Ministru Pirmininku.

Lietuva ir Ukraina šių metų gruodžio 12 d. mini diplomatinių santykių užmezgimo 25-ųjų metinių sukaktį. Šiai sukakčiai paminėti Lietuvos ir Ukrainos parlamentų pirmininkai Seime atidarė nuotraukų parodą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)