„Aš nemanau, kad šita kandidatūra galėtų būti pateikta prezidentei, nes mūsų frakcija tikriausiai matys jaunesnio ir kitokią patirtį turinčio politiko kandidatūrą“, – BNS pirmadienį sakė R.Karbauskis.

„Aš dabar plačiau nekomentuosiu, bet mes savo politinį vertinimą frakcijoje padarysime (antradienį)“, – pridūrė jis.

„Valstiečių“ lyderis teigė, kad jų Seimo frakcija nebuvo informuota apie J.Sabatausko kandidatūros svarstymą, socialdemokratui Dariui Petrošiui atsisakius pretenduoti į Teisingumo ministerijos vadovo pareigas.

„Aš manau, kad jau iš karto elgiamasi ne visai teisingai, jeigu manoma, kad galima apie vieną ar kitą kandidatūrą pranešti, net viešinti tą klausimą, nesuderinus to su mūsų frakcija“, – kalbėjo R.Karbauskis.

J.Sabatausko kandidatūros neteikti ragina ir opozicinės Seimo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja Agnė Bilotaitė. Konservatorių frakcija pranešė, jog A.Bilotaitė kreipėsi į paskirtąjį ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, prašydama neteikti J.Sabatausko kandidatūros. Anot A.Bilotaitės, pernai gruodį J.Sabatauskas komentuodamas teismų sprendimus dėl teisėsaugos įtarimų sulaukusio jo partiečio socialdemokrato Alvydo Katino nušalinimo nuo Utenos mero pareigų ir siūlydamas šį sprendimą priėmusius teisėjus svarstyti Teisėjų tarybai, galėjo kištis į teismų darbą ir taip pažeisti Konstituciją.

Socialdemokratų partijos valdyba pirmadienį pasiūlė J.Sabatauską į teisingumo ministro pareigas po to, kai savo kandidatūrą į šį postą atsiėmė D.Petrošius. Valdybos sprendimą turės patvirtinti pirmadienio vakarą besirenkantis partijos prezidiumas. Atsiimdamas kandidatūrą, D.Petrošius teigė norintis „apsaugoti savo šeimą ir užkirsti kelią tolesnei šmeižto kampanijai“ bei siekiantis apsaugoti būsimąją Vyriausybę „nuo nereikalingų intrigų bei trukdžių dirbti“.

Socialdemokratams paskelbus savo kandidatus į ministrus, vienas iš „valstiečių“ derybininkų dėl valdančiosios koalicijos formavimo Povilas Urbšys viešai išsakė abejones dėl D.Petrošiaus galimybių eiti šias pareigas. P.Urbšys kalbėjo apie galimas D.Petrošiaus šeimos sąsajas su prieštaringai vertinamu Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius. D.Petrošius dėl apie jį paskleistos informacijos kreipėsi į teisėsaugą.

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis yra sakęs vertinantis D.Petrošių kaip dalykišką ir kompetetingą politiką.

„Bent jau iš ankstesnės profesinės savo veiklos jis (S.Skvernelis – BNS) galėtų pasakyti, kad nebūta jokių sąsajų, kurios keltų įtarimų“, – BNS teigė S.Skvernelio atstovas Tomas Beržinskas.

J.Sabatausko pavardė prieštaringame kontekste minėta pernai Seime stringant generalinio prokuroro skyrimui: per prezidentės susitikimą su Seimo valdyba pernai lapkritį buvo pateikta informacija, esą prieš pat slaptą balsavimą dėl vieno iš kandidatų Kaišiadoryse vyko kelių parlamentarų ir kitų asmenų susitikimas, jame neva bandyta paveikti būsimą politikų sprendimą. J.Sabatauskas ir kiti minėti parlamentarai neigė buvus tokį susitikimą.

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė komentuodama situaciją žurnalistams sakė, kad Prezidentūra nesiaiškino, ar ją pasiekę pranešimai apie generalinio prokuroro skyrimo aplinkybes buvo tikslūs, tai buvo „keli tiek pasirašyti, tiek nepasirašyti pranešimai“, kurie perduoti tarnyboms.