Kai už miesto švenčių organizavimą atsakingos įstaigos „Klaipėdos šventės“ atstovai nusprendė, jog šiemet pagrindinėje uostamiesčio – Teatro – aikštėje reikia puošti ne dirbtinę, o gyvą eglę, jie kreipėsi į visus, kure galėtų padovanoti daliai nuaugusią žaliaskarę.

Organizatoriai sulaukė 13 pasiūlymų. „Apvažiavome visus Klaipėdos priemiesčius. Mums labiausiai tiko ir patiko dvi eglės. Viena jų buvo ta, kurią pamatėme pirmąją, o kita – paskutinioji. Viena jų, kurią, beje, pamatėme pirmąją, augo Raseinių gatvėje, privačiame sklype, o kita – Jakuose. Jos abi buvo lygiavertės, todėl vertinome techninius niuansus, kurią būtų paprasčiau atsigabenti į Teatro aikštę. Taip ir buvo pasirinkta eglė iš Raseinių gatvės“, – aiškino įstaigos „Klaipėdos šventės“ kūrybos direktorė Dalia Grikšaitė.

Eglę miestui padovanoti pasiūlė Raseinių gatvėje gyvenantis Ramutis Retruškevičius ir jo dukra Aurelija Richter.

Ji prisiminė, jog šią eglę sodino 1986 metais. Sodinuką įsigijo Senajame turguje. „Niekada negalvojome, kad mūsų užauginta eglė taps viso miesto puošmena, labai dėl to džiaugiamės. Aišku, buvo šiek tiek gaila, kad jos nebebus mūsų sklype. Tačiau ji užaugo tokia, kad mums jau užstojo namo langus. Todėl ir nusprendėme, kad geriausia išeitis ją padovanoti miestui, kad visi žmonės galėtų džiaugtis jos grožiu. Mums patiems labai smalsu, kaip ji atrodys, kai bus papuošta“, – jaudulio neslėpė A. Richter, kai jos ir tėvo sklype penktadienį buvo nupjauta eglė ir išvežta į Teatro aikštę.

„Dabar reikės pagalvoti kaip sklypą susitvarkyti, tiek erdvės atsivėrė“, – juokėsi A. Richter.

Miestui padovanota sidabrinė eglė yra apie 12 metrų aukščio, ji sveria apie toną.

Nupjauta žaliaskarė į transportavimui skirtą priekabą buvo įkelta kranu. Kai eglė buvo vežama į Teatro aikštę, ją lydėjo policijos pareigūnų ekipažas.

Paklausta, kaip Teatro aikštėje pastatyta eglė bus papuošta, D. Grikšaitė teigė, kad jokių įmantrybių nesivaikoma. „Tikrai nebus jokių sintetinių burbulų, nes šakelės neatlaikytų. Vizija yra paprasta, bet graži. Norime, kad eglė būtų apraizgyta kuo daugiau girliandų, kad ji šviestų ir šildytų“, – kalbėjo D. Grikšaitė.
Jau dabar neabejojama, kad Klaipėdos Kalėdų eglė primins garsiąją Niujorko Rokfelerio žaliaskarę.

„Burbulų ant eglės nereikia, nes didžiulis burbulas Teatro aikštėje bus. Juo uždengsime Taravos Anikės skulptūrą. Burbulo aukštis siekia šešis metrus, o skersmuo – 10 metrų. Tikimės, kad Teatro aikštė šiemet bus ypač graži ir šventiška“, – teigė D. Grikšaitė.

Pagrindinės uostamiesčio Kalėdų eglės įžiebimo ceremonija vyks gruodžio 3 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)