„Turiu tokią idėją pakviesti, ir galima ir viešai pasakyti, kad tie, kas studijuoja politikos mokslus, galėtų galbūt netgi rotuojant po du studentus priimti praktikai nuolat, kad jie galėtų suktis toje erdvėje ir pažinti tai iš arčiau ir įgytų praktikos. Nežinau, kokią tvarką sutartume, bet, manau, kad kalbėsime su universitetais, kad nebūtų ignoruojamas nei vienas universitetas, turintis tokias programas“, – sakė V. Pranckietis trečiadienį interviu „Žinių radijui“.

Seimo Pirmininko sekretoriatui vadovaus Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto (PMFD) prodekanė daktarė Gintarė Žukaitė.

„Ji buvo maloniai nustebinta, kad ją radome, bet, manau, kad (gerai. – ELTA), įsilies jauni žmonės į komandą, tai yra vis tiek kitos kartos mąstymas, gebėjimas prisidės prie tos komandos gyvybingumo“, – sakė V. Pranckietis.

Sekretoriato vadovo pavaduotoja bus buvusi Seimo narė Laima Mogenienė.

Dalis žmonių pereis iš buvusios Seimo Pirmininko komandos.

„Padėjėjos Rūta, Justina, patarėjas teisės klausimais Egidijus Rumbutis yra perėję iš ankstesnės komandos, ir tai užtikrina tęstinumą“, – sakė V. Pranckietis.

Užsienio politikos klausimais Seimo Pirmininkui iki liepos, kol baigsis jo kadencija Lietuvoje, patarinės ambasadorius Egidijus Kudzmanas.