Straipsnis buvo kritiškas partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio atžvilgiu. Jame raginama tiesiai pripažinti, kad Seimo rinkimai buvo skaudžiai pralaimėti ir nustoti laikytis partijos linijos, jog rinkimų rezultatai super-extra-moto-grafo-ultra-siautulingi.

Tiesa, skundą parašiusi konservatorė R. Baškienė teigia tiksliai nežinanti, ar V. Valentinavičius tebėra partijos narys.

„Jeigu jis sustabdė narystę, tai viskas tvarkoje, pas mus demokratija, bet jeigu jis dar mūsų narys, tai pagal mūsų įstatus, mes turime, ką veikti priežiūroje“, - DELFI sakė R. Baškienė.

„Aš parašiau, kad jeigu jis yra narys, prašau laikyti mano raštą reikalavimu svarstyti jo narystę partijoje“, - tęsė politikė.

Pats V. Valentinavičius sako esantis eilinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys, tik prieš keletą metų pasitraukė iš visų įmanomų partijos vidaus institucijų, mat, dirba Mykolo Romerio universitete ir nori laisvai analizuoti politinius procesus.

Į informaciją, kad R. Baškienė pasiūlė apsvarstyti jo narystę Priežiūros komitete, politologas reagavo skardžiu juoku.

„Mano vertinimas toks ir yra, čia tik juoktis galima. Ji parašė skundą ir birželio mėnesį. Tada aš buvau kviečiamas į Priežiūros komitetą. Aš raštu atsisakiau eiti į posėdį, kadangi nemačiau, ką galima svarstyti šalyje ir partijoje, kur nominaliai egzistuoja žodžio laisvė. Tai dabar mano reakcija bus lygiai tokia pati. Bet dabar man reikės pagalvoti, ar nereikia išstoti iš partijos, nes tokie dalykai man nesuprantami“, - sakė V. Valentinavičius.

„Tą narystę pasilikau tik laisvalaikiui. Bet jeigu tokios reakcijos, tada reikės, matyt, daryti išvadas“, - sako pašnekovas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas sako, kad skundas dėl V. Valentinavičiaus yra parašytas, tačiau komitetas dar nėra nusprendęs, ar įtrauks šį klausimą į darbotvarkę.

„Jeigu jis yra partijos narys, o kažkas siūlo tai svarstyti, vadinasi, Priežiūros komitete spręsime, svarstyti šį klausimą ar ne. Gali būti sprendimas nesvarstyti, palikti klausimą nesvarstytą. Tokių paklausimų dėl vieno ar kito nario gauname daug, bet tai nereiškia, kad komitetas svarstys“, - sakė V. Benkunskas.

Priežiūros komiteto pirmininkas aiškina, kad pats siūlys klausimo dėl V. Valentinavičiaus į darbotvarkę neįtraukti. Dėl to turi balsuoti 9 komiteto nariai.

Kodėl pats V. Benkunskas nemato prasmės svarstyti šio klausimo Priežiūros komitete?

„Tai tiesiog partijos nario nuomonė. Partijos narys pakankamai žinomas, tam tikrais klausimais jis turi kritišką požiūrį, jį išdėstė, bet aš nemanau, kad tai Priežiūros komiteto kompetencijos klausimas – svarstyti vieno iš narių nuomonę. Demokratinėje respublikoje ir partijoje nuomones galima turėti įvairias“, - sakė politikas.

Partijos pirmininkas G. Landsbergis DELFI sakė manantis, kad kiekvienas partijos narys gali laisvai reikšti nuomonę, nesibaimindamas jokių bausmių. G. Landsbergio nuomone, svarstyti V. Valentinavičiaus Priežiūros komitete tikrai nereikėtų, nors pripažįsta, kad tokio artimo žmogaus kritika jam buvo skaudi.

„Nei čia bausti, nei čia ką. Aš džiaugiuosi Virgio gebėjimu rašyti ir raiškiai reikšti mintis. Apskritai džiaugiuosi diskusija, kuri vyksta. Asmeniškai gal tokių žmonių, kurie buvo laikomi artimais bendražygiais, kovotojais, žodžiai kiek skaudina asmeniškai, bet šiaip tokie dalykai neturi būti svarstomi jokiame Priežiūros komitete, jokių priemonių tikrai neturėtų būti imtasi", - sako G. Landsbergis.

DELFI primena, kad spalio mėnesio pabaigoje konservatorių Seimo narė Agnė Bilotaitė už straipsnį atleido iš padėjėjo-sekretoriaus pareigų politologą Vytautą Sinicą. DELFI publikuotame komentare „Apie nugalėtojus ir pralaimėtojus“ buvo kritikuojamas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atsinaujinimas ir partijos lyderis G. Landsbergis.