Kaip BNS nurodė Vyriausybės spaudos tarnyba, Valstybės tarnybos departamentas atstatė A.Mačiuliui karjeros tarnautojo statusą ir turėjo pasiūlyti pareigas. Vyriausybės kanclerio pavaduotojo pareigos buvo laisvos jau keletą mėnesių, pasitraukus Olegui Romančikui. Vyriausybės kanceliarija konkurso į šias laisvas pareigas nebuvo paskelbusi.

Valstybės tarnybos įstatymas numato asmenims teisę atkurti karjeros valstybės tarnautojo statusą ir grįžti į eitas arba, jeigu nėra galimybės, kitas tos pačios ar žemesnės kategorijos karjeros valstybės tarnautojo pareigas toje pačioje ar kitoje valstybės ar savivaldybės institucijoje ar įstaigoje.

Prieš 2012 metais tapdamas kancleriu A.Mačiulis vadovavo Transporto investicijų direkcijai, kurios steigėjo funkcijas atlieka Susisiekimo ministerija.

A.Mačiulis apie pasitraukimą iš politinio pasitikėjimo kanclerio pareigų pranešė praėjusią savaitę. Jei nebūtų atsistatydinęs, jo įgaliojimai būtų tęsęsi tol, kol pareigas eis socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė.

A.Butkevičių premjero poste turėtų pakeisti Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos deleguojamas Saulius Skvernelis.

Naują Vyriausybę formuoja valdančiąją koaliciją po Seimo rinkimų sudarę „valstiečiai“ ir socialdemokratai.

Ankstesnio premjero konservatoriaus Andriaus Kubiliaus komandoje kancleriu dirbęs Deividas Matulionis keičiantis Vyriausybėms buvo paskirtas į ambasadoriaus Vokietijoje pareigas.