Svečias jį lydinti delegacija aptars dvišalį ir daugiašalį karinį bendradarbiavimą, saugumo situaciją, aktualius Ukrainos kariuomenės reformų klausimus, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Planuojama, kad V. Muženka susitiks su laikinuoju Lietuvos krašto apsaugos ministru Juozu Oleku, Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Jonu Vytautu Žuku ir Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų vadovybe. Taip pat Ukrainos delegacija vyks į Generolo Silvestro Žukausko poligoną Švenčionių rajone, kur apžiūrės šiemet pradėjusį veikti modernų karių treniruočių kompleksą „Mūšis mieste“.

Trečiadienį Ukrainos kariuomenės vadas Krašto apsaugos ministerijoje Vilniuje susitiks su ministerijos Pajėgumų ir ginkluotės generaliniu direktoriumi pulkininku Dariumi Užkuraičiu ir kitais ministerijos atstovais. Taip pat Ukrainos delegacijos nariai susitiks su Lietuvoje reabilituojamais Ukrainos kariais, dalyvaus iškilmingoje rikiuotėje, skirtoje Lietuvos kariuomenės dienai ir kariuomenės atkūrimo 98-ųjų metinių minėjimui, Katedros aikštėje.

Kartu su V. Muženka į Lietuvą atvyksta Ukrainos generalinio štabo Karinio bendradarbiavimo ir taikos palaikymo operacijų generalinio direktorato viršininkas generolas leitenantas Leonidas Holopatiukas, Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų atstovai.

Nuo pat Rusijos karinės agresijos Ukrainoje Lietuva aktyviai palaiko Ukrainos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą, remia Ukrainą visomis įmanomomis ir teisiškai leidžiamomis formomis, įskaitant karinę paramą.

Šiemet rugsėjo mėnesį Lietuva perdavė Ukrainos kariuomenei 150 tonų nebenaudojamos amunicijos.

Lietuvos kariai kartu su sąjungininkais dalyvauja Ukrainos reguliarios kariuomenės padalinių rengimo programoje. Taip pat Lietuva toliau remia Ukrainos karininkų ir puskarininkių mokslus Lietuvos kariuomenės mokymo įstaigose ir Baltijos gynybos koledže.