Pasak Prezidentės, prieš ketvirtį amžiaus į kuopą paskirti pirmieji šauktiniai ne tik atnaujino, bet ir kūrė Lietuvos karines ceremonijas, o tokį aukštą profesionalumo lygį jie pasiekė atkakliu ir nuosekliu darbu.

Valstybės vadovės teigimu, per didžiuosius valstybės renginius ir šventes į Garbės sargybos kuopą nukrypsta visų dalyvių, visų svečių žvilgsniai. Šie kariai - mūsų kariuomenės atspindys, kas kartą keliantis pasitikėjimo ir pasididžiavimo jausmą ne tik čia, Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Prezidentė palinkėjo kariams visada didžiuotis savo tarnyba, branginti Lietuvos kario vardą ir toliau profesionaliai atstovauti Lietuvai visame pasaulyje.

Šventėje miestiečiai stebėjo karių atliekamą naują parodomąją programą, pamatė karius, dėvinčius XIV a. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kario ginkluotę ir šarvus. Ceremonijoje, 98 Garbės sargybos kuopos nariams suformavus skaičių 25, buvo iššauta rekordinė salvė Lietuvos kariuomenės 98-osioms metinėms pažymėti.

Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopa prieš 25 metus sukurta performavus mokomąjį junginį į greitojo reagavimo brigadą. Per ketvirtį amžiaus kuopos kariai kūrė scenarijus įvairiems oficialiems renginiams - užsienio svečių sutikimo, pagerbimo, valstybinės vėliavos pakėlimo ir kitoms ceremonijoms. Nuo savo veiklos pradžios Garbės sargybos kuopoje tarnavo daugiau kaip 3500 karių, dalyvavusių daugiau kaip 5700 ceremonijų ir renginių.

Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopa reprezentuoja tris pagrindines kariuomenės rūšis - sausumos, oro ir jūrų. Visos Garbės sargybos kuopos karių uniformos yra pasiūtos pagal tarpukario Lietuvos - 1938 metų Lietuvos kariuomenės karinių uniformų modelius.