Už ją balsavo 105 Seimo nariai 105, prieš nebuvo nė vieno, vienas susilaikė.

„Seimas ragina ES valstybes nares pratęsti sankcijas Rusijos Federacijai tol, kol bus visiškai įgyvendinti Minsko susitarimai“, – teigiama dokumente.

Lietuvos parlamento teigimu, „bet kokie bandymai šiuo metu švelninti ar panaikinti sankcijas Rusijos Federacijai paskatintų agresyvią Rusijos politiką ir padidintų grėsmę Ukrainos, Lietuvos ir visos Europos saugumu“.

Pristatydamas projektą vienas jo autorių konservatorius Laurynas Kasčiūnas teigė, kad gruodį Europos Vadovų Taryba svarstys, ar pratęsti sankcijas Rusijai, tuo metu Europoje girdėti raginimų peržiūrėti sankcijų politiką.

„Slenkanti agresija niekur nedingo, (...) iš esmės toliau gyvename naujo įšaldyto konflikto kontekste“, – kalbėjo L.Kasčiūnas.
Jis taip pat pabrėžė, kad Ukrainos klausimas nuosekliai stumiamas iš tarptautinės darbotvarkės. Tuo suinteresuota Rusija. Anot konservatoriaus, ji taip pat siekia įgyti neformalią veto teisę ES plėtrai į Rytus.

Rezoliucijoje taip pat nurodoma, kad Lietuvos Seimas remia Ukrainos siekį stiprinti politinę asociaciją ir ekonominę integraciją su ES bei perspektyvoje siekti ES narystės, remia Ukrainos suverenitetą, nepriklausomybę ir teritorijos vientisumą.

Pabrėžta, kad „esminė sąlyga atkurti taiką ir stabilumą Rytinėje Ukrainos dalyje yra visiškas Minsko susitarimų įgyvendinimas, pirmiausiai užtikrinant realias paliaubas ir nevalstybinių pajėgų išvedimą iš Ukrainos teritorijos“.

Tuo pačiu Ukraina raginama ryžtingai kovoti su korupcija, tęsti demokratijos plėtros, teisinės valstybės kūrimo ir kitas šalies modernizavimui būtinas reformas.

„Tvarkietis“ Petras Gražulis ragino panašias rezoliucijas priimti Europos Parlamente, o Lietuvos Seimo pareiškimai esą įtakos niekam neturės. Jis pabrėžė, kad Ukrainoje klesti korupcija, o Lietuvos parlamentas turėtų geriau rūpintis savo žmonėmis.

„Man atrodo, tai yra tuščias vėjo virpinimas“, – pareiškė jis.
ES iki šių metų pabaigos yra pratęsusi ekonomines sankcijas Rusijai, jos jai buvo įvestos už vaidmenį Ukrainos konflikte ir Krymo aneksiją.

Sankcijos, taikomos Rusijos naftos, finansų ir gynybos sektoriams, įvestos po to, kai 2014 metų liepą virš Rytų Ukrainos buvo numuštas oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas. Rusija neigia prisidėjusi prie lėktuvo numušimo bei kartu su Ukrainos separatistais kaltina tuo Ukrainos pajėgas. Vakarai taip pat kaltina Rusiją separatistų rėmimu, kariniai veiksmai Ukrainos rytuose tęsiasi toliau.