Seimo narys siūlo sankcijas pratęsti tol, kol nebus visiškai įgyvendinti Minsko susitarimai, ir pabrėžia, kad esminė sąlyga atkurti taiką ir stabilumą Rytinėje Ukrainos dalyje yra užtikrinti realias paliaubas ir nevalstybinių pajėgų išvedimą iš Ukrainos teritorijos.

„Naująjį Seimą noriu paraginti užtikrinti užsienio politikos tęstinumą ir nekeisti kurso dėl sankcijų Rusijai. Privalome atsižvelgti į geopolitinę situaciją, todėl santykiuose su šia kaimynine valstybe blaškytis neturime teisės“, – Seimo pranešime spaudai cituojamas L. Kasčiūnas.

Rezoliucijos projekte pabrėžiama, kad Rusijos Federacija iki šiol nėra įgyvendinusi Minsko susitarimų, o tebetęsdama karinės galios demonstravimą kelia grėsmę visos Europos saugumui. Todėl TS-LKD kviečia ES kaip galima greičiau suteikti bevizį režimą Ukrainai ir Gruzijai bei skatina Ukrainą ryžtingai kovoti su korupcija, tęsti demokratijos plėtros, teisinės valstybės kūrimo ir kitas šalies modernizavimui būtinas reformas.

„Remdami Ukrainos siekį stiprinti politinę asociaciją ir ekonominę integraciją su Europos Sąjunga bei ilgalaikėje perspektyvoje siekti narystės Sąjungoje manome, jog šiuo metu nederėtų švelninti ar panaikinti sankcijų Rusijai, o sprendimas sankcijas švelninti ar panaikinti paskatintų agresyvią Rusijos politiką ir padidintų grėsmę Ukrainos, Lietuvos ir visos Europos saugumui”, – teigia vienas iš rezoliucijos projekto autorių L. Kasčiūnas.

Primename, kad gruodžio 15–16 d. vyksiančioje Europos Vadovų Taryboje bus keliamas sankcijų Rusijai pratęsimo klausimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (259)