Prezidentė Dalia Grybauskaitė sveikindama Lenkijos žmones ir prezidentą Andrzejų Dudą pažymėjo, kad Lietuvos ir Lenkijos nepriklausomybės siekis, žmonių drąsa ir pasiryžimas gyventi laisvoje, stiprioje, savo piliečius ir jų interesus ginančioje šalyje atvedė abi šalis tuo pačiu istoriniu keliu. Anot jos, šiandien tai reiškia tvirtą įsipareigojimą ir atsakomybę ginti abi valstybes siejančias demokratines vertybes ir iškovotą laisvę.

Premjeras Algirdas Butkevičius sveikinime Lenkijos vyriausybės vadovei Beatai Szydlo teigia, kad šiemet šalys švenčia 25 metų diplomatinių santykių atkūrimo sukaktį, ir pabrėžė, jog šalis vienija „laisvė, pagarba žmogaus teisėms, gerovė, saugi ir taiki kaimynystė“.

„Tikiu, kad bendromis pastangomis ir pasikliaudami vieni kitų parama ir toliau kartu sieksime įgyvendinti šiuos tikslus“, – sakoma Lietuvos Vyriausybės vadovo sveikinime.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sveikinime kolegai Witoldui Waszczykowskiui rašė, kad šalis sieja ne tik šimtmečius besitęsianti bendra istorija, tačiau ir bendri dabartiniai iššūkiai ir interesai: Varšuvos sprendimai, bendra pozicija reaguojant į Rusijos veiksmus, šalių parama Rytų partnerystės valstybėms, energetiniai projektai.