Gautame pranešime teigta, kad šių metų birželį vykusiame Šakių rajono savivaldybės tarybos posėdyje politikas bandė paveikti sprendimą suteikti leidimą AB „Litagros prekyba“ Šakiuose statyti grūdų talpyklas. Nurodyta, kad šis sprendimas galimai nenaudingas jo svainės vadovaujamai agroserviso įmonei bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkui Ramūnui Karbauskiui priklausančiai UAB „Agrokoncerno grūdai“.

Kaip informuoja VTEK, tyrimo metu ši informacija nepasitvirtino. Statybos leidimus bei su tuo susijusius dokumentus yra kompetentinga svarstyti Šakių rajono savivaldybės administracija, tačiau ne savivaldybės taryba, konstatavo etikos sargai.

Jie taip pat atkreipė dėmesį, kad minėto savivaldybės tarybos posėdžio pabaigoje „Litagros prekyba“ atstovai atsakinėjo į visuomenei ir savivaldybės tarybos nariams kilusius klausimus dėl statomo objekto ir jo galimai kelsimo triukšmo. Atstovai paaiškino, kad statomo objekto paskirtis bus priimti ir iškrauti grūdus, o grūdų džiovinimo įrenginio – elevatoriaus – nebus.

Taip pat tyrimo duomenys rodo, kad kvietimą bendrovės atstovams pristatyti statomą objektą ir su juo susijusią veiklą bei rekomendaciją atlikti poveikio aplinkai vertinimą inicijavo ne J. Bertašius – to pageidavo tarybos nariai savivaldybės Finansų ir Ūkio komitetų posėdžių metu bei į savivaldybę kreipęsi Šakių rajono gyventojai.

Įvertinusi šias aplinkybes, VTEK konstatavo, kad J. Bertašius šiuo atveju į interesų konfliktą nepateko.