Tokį pareiškimą pasirašė Algirdas Sysas, Gintautas Paluckas, Julius Sabatauskas ir Andrius Palionis.

Šie politikai liko nustebę, kai antradienį buvo paskelbta, kad socialdemokratai Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją iškeitė į Ūkio. Jie teigia, kad tokia nuostata nebuvo derinta partijoje arba su kitais socdemų derybų grupės nariais.

Paaiškėjo, kad antradienį dar prieš susitinkant Valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei socialdemokratų derybininkams įvyko atskiras A. Butkevičiaus ir I. Šiaulienės susitikimas su valstiečių žaliųjų lyderiu Ramūnu Karbauskiu bei kandidatu į premjerus Sauliumi Skverneliu.

Šiame susitikime ir buvo aptarta, kad socdemai oficialiai vadovaus 3 ministerijoms iš 14-os: Teisingumo, Užsienio reikalų ir Ūkio.

Anksčiau socdemai buvo nutarę būtinai prašyti galimybės vadovauti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai bei imtis sprendimų, kurie padėtų pataisyti visuomenėje pašlijusį socdemų įvaizdį.

DELFI duomenimis, šiame keturių žmonių susitikime buvo nutarta ir dėl dar vienos ministerijos, kuri būtų tarsi bendra.

Socialdemokratų pareiškimas:

Mes, žemiau pasirašiusieji, reiškiame atskirąją nuomonę dėl LSDP derybininkų grupės narių (A. Butkevičiaus ir I. Šiaulienės) išsakytos pozicijos derybose dėl koalicijos susitarimo sąlygų. Mes, žemiau pasirašiusieji:

1. nepritariame LSDP kuravimui priskirtoms ministerijoms;

2. nepritariame kuluariniam sprendimui atsisakyti socialinės apsaugos ir darbo ministerijos mainais į ūkio ministeriją. Toks pasirinkimas demonstruoja, kad LSDP ir toliau nori ginti ne žmonių, o verslo subjektų interesus;

3. patvirtiname, kad LSDP valdybos posėdyje (2016-11-07) buvo išsakytas nepritarimas užsienio reikalų ministerijos kuravimui;

4. patvirtiname, kad LSDP derybininkų grupė buvo įpareigota derėtis dėl ketvirtos ministerijos, kuri ir taip priklausytų LSDP pagal kvotas, tačiau šiuo klausimu net nebuvo deramasi;

5. patvirtiname, kad koalicijos susitarime nėra aiškios takoskyros dėl klausimų, kuriais LDSP pozicija yra tvirta ir kurios neketinama keisti (asmenvardžių rašymas; šeimos sąvoka Konstitucijoje; partnerystės įteisinimas; pagalbinis apvaisinimas).