Apie viltis sulaukti pontifiko Lietuvoje šalies diplomatijos vadovas kalbėjosi su Šventojo Sosto sekretoriumi santykiams su valstybėmis arkivyskupu Paulu Gallagheriu.

„Mes vis primename kiekvieną kartą, kai kalbamės su Vatikano pareigūnais, ar tai būtų politikai, ar vyskupai, kad mes labai tikimės sulaukti Šventojo Tėvo Lietuvoje. Apie tai irgi kalbėjomės su sekretoriumi Gallagheriu“, - BNS telefonu iš Vatikano pirmadienį sakė L. Linkevičius.

Jis pabrėžė, kad Vilniaus ir Šventojo Sosto dvišaliai santykiai pastaruoju metu perėjo „į kur kas kokybiškesnį, intensyvesnį lygį“, o šią vasarą Lietuva sėkmingai priėmė Vatikano premjerui prilyginamą valstybės sekretorių Pietro Paroliną.

Vatikane L. Linkevičius taip pat dalyvavo šventiniame renginyje, skirtame Lietuvos ir Šventojo Sosto visiškai atkurtų diplomatinių santykių 25-mečiui paminėti.

Ministras sakė, jog Lietuva jaučia padėką Vatikanui už sovietų okupacijos nepripažinimo politiką.

„Mums tada buvo svarbus kiekvienas ženklas. Londonas, Vašingtonas, Šventasis Sostas buvo tos vietos, kurios ne tik simbolizavo, bet ir garantavo mūsų valstybės nenutrūkstamumą“, - teigė L. Linkevičius.

Lietuvos ir Šventojo Sosto diplomatinių santykių atnaujinimo ambasadorių lygiu deklaracija pasirašyta 1991 metų rugsėjo 30 dieną.