Pataisa numato, kad Teisėjų tarybos nariu teisėjas gali būti renkamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės. Vėl į Teisėjų tarybą teisėjas galėtų būti renkamas ne mažiau kaip po ketverių metų pertraukos. Šiuo metu kadencijos neribojamos.

Pataisą inicijavo konservatorius Jurgis Razma, socialdemokratas Darius Petrošius bei liberalai Eugenijus Gentvilas ir Vitalijus Gailius. Pataisą toliau svarstys Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, svarstymas plenariniame posėdyje numatytas lapkričio 3 dieną.

Iniciatoriai pataisomis sako norintys išvengti ydingos situacijos, kai tas pats teisėjas gali būti Teisėjų tarybos nariu neribotą kadencijų skaičių, taigi net keliolika arba keliasdešimt metų, tad siūloma įvesti rotaciją.

Teismų įstatyme įtvirtinta, kad Teisėjų tarybą sudaro dvidešimt trys nariai: trys teisėjai jais tampa pagal pareigas – Aukščiausiojo Teismo pirmininkas, Apeliacinio teismo pirmininkas ir Vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas, o 20 asmenų išrenkami visuotiniame teisėjų susirinkime.

Teismų įstatyme šiuo metu nustatyta, kad Teisėjų tarybos įgaliojimų laikas – ketveri metai, tačiau įstatyme nėra kadencijų ribojimo.