Žuvusio pareigūno šeimos nariams - žmonai, tėvams ir dviem vaikams - lygiomis dalimis bus išmokėta 102 614,40 eurų dydžio kompensacija.

Vidaus tarnybos statutas numato, kad kompensacija mokama tais atvejais, kai pareigūnas žūsta ar yra sužalojamas (susižaloja) tarnybinių pareigų vykdymo metu, jei tarnybinių pareigų vykdymas susijęs su padidėjusiu pavojumi pareigūnų gyvybei ar sveikatai, arba yra nužudomas, jo sveikata yra sutrikdoma dėl tarnybinių pareigų vykdymo ar pareigūno statuso. Įstatymas numato 120 mėnesių vidutinio darbo užmokesčio kompensaciją pareigūno šeimai, kuri išmokama per vienerius metus nuo pareigūno mirties.

Policijos generalinio komisaro sprendimu, kompensacija bus išmokėta iki šių metų pabaigos.

Apibendrinęs nelaimingo atsitikimo tyrimo metu surinktus faktinius duomenis, Policijos departamentas nustatė, kad šių metų rugpjūčio 12 d. apie 18.10 val. Telšių apskrities VPK Kelių policijos skyriaus kelių patrulių būrio vyriausiasis patrulis L. Šimkus, sulaikydamas asmenį, sulaukė pasipriešinimo, dėl to tarnybos metu, vykdant policijos pareigūno funkcijas buvo mirtinai sužalotas. Konstatuota, kad pareigūno atliekamos tarnybinės pareigos buvo susijusios su padidėjusiu pavojumi ar padidėjusia rizika jo gyvybei ar sveikatai. Nustatyta, kad tarp atliktų pareigų ir pareigūno mirties yra priežastinis ryšys.

Policijos departamentas lėšas perves Telšių apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, o šis išmokės jas žuvusio pareigūno šeimos nariams.

Pirmadienį Vidaus reikalų ministerija po dviejų mėnesių tyrimo paskelbė tarnybinio patikrinimo dėl L. Šimkaus žūties tarnyboje aplinkybių išvadas, kuriose konstatuota, kad patrulis ir partnerė policijos pareigūnė turėjo visas reikiamas priemones, buvo tinkamai pasiruošę sulaikyti smurtaujantį asmenį, tačiau netinkamai įvertino sulaikomą asmens pavojingumą, tarpusavyje nesuderino veiksmų.

ELTA primena, kad pareigūnas mirtinai sužalotas rugpjūčio pradžioje, kai kartu su kolege nuvyko į įvykio vietą Telšių rajono Tryškių miestelyje, kur sūnus smurtavo prieš motiną. Per grumtynes įtariamasis peiliu sužalojo policininkui kaklą.

Pareigūno L. Šimkaus stažas - 15 metų. Su žmona augino du mažamečius vaikus. Kartu buvusios pareigūnės (gimusios 1994 m.) stažas - 2 metai 11 mėnesių.

Tai 33 pareigūnas, žuvęs nuo Nepriklausomybės atkūrimo.