Ministras spalio 16-22 dienomis dalyvauja Jungtinių Tautų 3-iojoje Būsto ir darnios miestų plėtros konferencijoje (Habitat III) Ekvadore.

K. Trečioko patarėja Simona Liaudanskytė DELFI teigė, kad ministras išvyko į konferenciją premjero Algirdo Butkevičiaus pavedimu.

„Dalyvauti šioje aukšto lygmens JT konferencijoje, kurioje savo šalis atstovauja jų vadovai ir atsakingi ministrai, Lietuvos aplinkos ministras deleguotas Ministro pirmininko potvarkiu. Vadovaujantis šiuo potvarkiu, Užsienių reikalų ministras suteikė K. Trečiokui įgaliojimus atstovauti Lietuvos Vyriausybei Habitat III konferencijoje.

Kartu su Ministru HABITAT III konferencijoje dalyvauja dar vienas Aplinkos ministerijos atstovas – Ekonomikos ir tarptautinių ryšių departamento ES ir tarptautinių ryšių skyriaus vedėja“, - laiške rašė S. Liaudanskytė.

Ji teigė, kad nieko keisto, kad kadenciją baigiantis ministras vyksta į tokią konferenciją, tokių pavyzdžių galima rasti ir užsienio šalyse: „Habitat III dalyvauja ir Ban Ki Moon-as, nors jo, kaip Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus kadencija taip pat baigiasi...“

Kainavo beveik 5 tūkstančius eurų

Pasak ministro patarėjos, komandiruotės kaina buvo netoli 5 tūkstančių eurų.

„Kadangi Lietuva nėra besivystanti šalis, kuriai pagal JT tvarką suteikiamas finansavimas dalyvauti renginiuose, Aplinkos ministerijos atstovų išlaidas apmoka deleguojanti institucija.

Ministrui organizatoriai suteikia susisiekimo šalyje paslaugas. Preliminarios komandiruotės išlaidos vienam asmeniui –2 tūkst. eurų. Dienpinigiai – 400 eurų“, - komentavo S. Liaudanskytė.

Sulaukė G. Landsbergio kritikos

Dėl tolimos kelionės K. Trečiokas sulaukė konservatorių partijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio kritikos.

„Gerbiamas ministre, nevažiuokite į Ekvadorą už valstybės pinigus, vyriausybei skaičiuojant paskutines dienas. <...> Jei jau norite atostogų, tai gi jau tuoj, už kelių savaičių galėsit palėkt kur šilčiau. Bet ne už valstybės pinigus. Ir čia ne zadanija, o draugiškas siūlymas“, - socialiniame tinkle „Facebook“ rašė G. Landsbergis.