Demonstracijos metu Lietuvos kariuomenė sudaro sąlygas naudotis karine infrastruktūra, kuri leidžia įvertinti L-ATV galimybes: pravažumą, mobilumą, salono ergonomiką ir kt. Visureigio pristatymą spalio 17-21 d. sąjungininkų kariniams ekspertams organizuoja Krašto apsaugos ministerija kartu su „Oshkosh Defence“ kompanija ir JAV ambasados parama.

„Krašto apsaugos ministerija šarvuotų visureigių įsigijimą planuoja pradėti 2020 m. Šiuo metu Lietuvos ekspertai analizuoja rinką, ir „Oshkosh Defence“ kompanija yra pirmoji iš gamintojų, sutikusi Lietuvoje pristatyti šarvuotą visureigį L-ATV mūsų ir užsienio ekspertams. Tai yra unikali galimybė dar nepradėjus vykdyti įsigijimo procedūrų susipažinti su rinkoje esančia technika ir jos subtilybėmis. Tokio tipo, bet jau kitų gamintojų technikos galimybių demonstravimas bus tęsiamas ir 2017 metais“, – apie L-ATV pristatymą Lietuvos kariuomenės poligone sakė Krašto apsaugos ministerijos pajėgumų ir ginkluotės generalinis direktorius pulkininkas Darius Užkuraitis.

Šiuo metu, pasak Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenėje naudojami HMMWV ir „Toyota“ „Land Cruiser 200“ šarvuoti visureigiai.

„Oshkosh defence“ kompanijos gaminamas L-ATV visureigis laimėjo konkursą dėl iki 55 000 šarvuotų visureigių gamybos JAV kariuomenės ir jūrų pėstininkų reikmėms. L-ATV turėtų pakeisti JAV kariuomenėje nuo 1984 metų naudojamų HMMWV visureigių šarvuotas versijas. Tuo tikslu L-ATV buvo kuriamas siekiant užtikrinti aukštesnį įgulos apsaugos lygį bei automobilio gyvybingumą taip pat didesnę pervežamo krovinio masę neaukojant mobilumo ir transportavimo sausumos, oro ar jūros transportu galimybių.