„Šiandien yra Jungtinių Tautų kovos su skurdu diena, ir todėl „Maisto bankas“ pradeda dar vieną savo akcijos etapą, kviesdamas žmones aukoti, taip pat pirkti parduotuvėse (maistą skurstantiesiems), ir toliau dalyti tiems, kam būtini maisto produktai, labiau skurstantiems žmonėms. Aš kasmet šią akciją palaikau ne todėl, kad Lietuva skursta – Lietuvoje netrūksta maisto produktų, Lietuva jau yra tokia valstybė, kurioje pakanka ir pakaktų visiems maisto, bet, deja, ne visada tas maistas yra paskirstytas vienodai“, – žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Maisto bankoVilniaus sandėliuose kartu su šios visuomeninės organizacijos savanoriais prezidentė D.Grybauskaitė formavo pagalbos maistu paketus, apžiūrėjo patalpas.

D.Grybauskaitė pabrėžė, kad „Maisto bankas“ vienija itin gausų savanorių būrį – per 8 tūkstančius, taip pat sakė, kad „kol kas ši nevyriausybinė organizacija neturėjo kompromituojančių dalykų, visi produktai pateko tiems, kam labiausiai reikia“.

„Labai džiaugiuosi, kad sugebate sutraukti ir labdaros, ir žmonių, ir tuo pačiu padedate užpildyti tas socialines spragas, kurių valstybė, ne tik Lietuva, bet ir daugelis valstybių, nesugeba“, – kalbėjo šalies vadovė.

„Maisto banko“ savanoris 17-metis moksleivis Miroslavas BNS sakė šioje organizacijoje savanoriaujantis šiek tiek ilgiau nei metus.

„Savanoriauju, nes man labai svarbu padėti vargstantiems žmonėms. Veikiame labai daug, pradedant nuo sandėlio darbų, produktų rūšiavimo, vienkartinių paketų sudėjimo, dalijimo žmonėms, taip pat vyksta darbai biure, skambinimas organizacijoms, – apie darbą organizacijoje pasakojo savanoris. – „Maisto banke“ rugsėjo mėnesį atšvenčiau mažą jubiliejų, metai kaip čia savanoriauju ir tuo labai džiaugiuosi.“

„Maisto banko“ komunikacijos ir plėtros vadovas Vaidotas Ilgius BNS sakė, kad organizacija pernai vienokią ar kitokią pagalbą suteikė apie 270 tūkst. žmonių.

„Vieni žmonės gauna periodinius maisto paketus, skirtus Europos Sąjungos, kartą per du mėnesius, o yra tokių, kurie labdaros valgyklose valgo kas dieną. Didžioji dalis maisto produktų dalijama socialinių organizacijų ir įstaigų tinklui, mes beveik su tūkstančiu organizacijų Lietuvoje dirbame 74-iuose miestuose“, – sakė V.Ilgius.

„Maisto bankas“ Lietuvoje veikia nuo 2001 metų. Šiuo metu paramą maistu jis renka ir dalija 73 Lietuvos miestuose bei rajonuose. Organizacijos duomenimis, pernai išdalyta 6111 tonų maisto už 7,2 mln. eurų.

Naujausi Europos Komisijos „Eurostat“ tyrimo duomenys rodo, kad Lietuvos gyventojų nepriteklius po truputį mažėja. 2015 metais kas septintas arba 14,3 proc. Lietuvos gyventojų neįstengė bent kas antrą dieną pavalgyti mėsos, paukštienos, žuvies ar augalinių baltymų. 2013 metais tokių žmonių buvo 19,2 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)