„Rytoj mes kaip tik Socialdemokratų partijos valdybos posėdyje šitą klausimą aptarsime iš ryto“, – sekmadienį sakė premjeras Algirdas Butkevičius, paklaustas, ar palaiko prašymą naikinti rinkimų rezultatus Šilutėje.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sekmadienį patvirtino pirmojo Seimo rinkimų Šilutės vienmandatėje apygardoje rezultatus. Nuspręsta, kad dėl Seimo nario mandato čia toliau varžysis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Alfredas Stasys Nausėda, gavęs 24,27 proc. balsų, ir Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionys demokratų kandidatė Sandra Tamašauskienė, surinkusi 17,71 proc. balsų.

Tačiau dar liko neaišku, ar bus pripažinti balsavimo rezultatai daugiamandatėje apygardoje, tai yra Šilutės rinkėjų balsai, atiduoti už partijų sąrašus.

Teisėsauga atlieka tyrimą dėl galimo balsų pirkimo Šilutėje, kaip įtariama, partijos „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatų sąrašo naudai. Ketvirtadienį policija pranešė sulaikiusi septynis asmenis, jie įtariami rinkėjų papirkinėjimu Šilutėje, antradienį jų namuose atliktos kratos. Vienas asmuo suimtas 10 parų.

Anoniminis pranešimas apie galimą rinkėjų papirkinėjimą gautas spalio 6 dieną. Atlikus pirminius veiksmus, nustatyta, kad Šilutės gyventojai per rinkimus į Seimą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlo balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris žiniasklaidai patvirtino, kad balsų pirkimas Šilutėje vyko partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai.

Vyriausioji rinkimų komisija ketvirtadienį sudarė komisiją šiam atvejui tirti. Susipažinus su pareigūnų turima medžiaga bus sprendžiama, ar teisėsaugos tiriamos veikos galėjo turėti esminių įtakų rinkimų rezultatams, tokiu atveju rezultatai galėtų būti naikinami. Sprendimą VRK turi priimti iki spalio 30 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)