Daugiausia jų – šeši – priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS), tarp jų – ir Šiaulių vicemeras Stasys Tumėnas. Jis BNS sakė, kad nors Šiaulius palikti bus gaila, nedvejoja ir yra apsisprendęs dirbti Seime.

„Dirbant miesto vicemeru paaiškėjo, kad dar daugiau galiu padaryti, jeigu dirbsiu Seime. (…) Susigyvenau, žmonės prie manęs pripratę, gražiai bendradarbiaujam, bendraujam su šiauliečiais. Tai aišku, kad bus liūdna, bet manau, kad kiekvieną savaitę sugrįšiu“, – kalbėjo S.Tumėnas.

Kol kas nėra aišku, kas jį pakeis vicemero pareigose.

Taip pat su „valstiečiais“ į Seimą pateko Kauno rajono savivaldybės tarybos narys Vitoldas Pranckietis, Plungės rajono tarybos narys Andriejus Stančikas, Kupiškio rajono tarybos narys Jonas Jarutis, Biržų rajono savivaldybės narys Viktoras Rinkevičius ir Klaipėdos rajono taryboje dirbantis Bronius Markauskas.

Su „Tvarkos ir teisingumo“ sąrašu į Seimą išrinkti du Vilniaus ir Kauno tarybų nariai. Kaunietis Kęstutis Pūkas nemano, kad atitrūks nuo savivaldos problemų – jį miesto taryboje pakeis žmona.

„Ateis žmona, tai nepalieku aš nieko čia, Kaune. Yra frakcija „Kitokia Lietuva“ ir dirbsime toliau visi. Misija ta pati“, – sakė K.Pūkas.
Taip pat į Seimą su šios partijos sąrašu pateko Vilniaus savivaldybėje iki šiol dirbęs Rimantas Andrikis.

Dar du sostinės savivaldybės politikai, pirmajame ture išrinkti į parlamentą – liberalė Aušrinė Armonaitė ir konservatorius Mykolas Majauskas. Abu politikai sakė, kad juos maloniai nustebino gauti pirmumo balsai.

„Man savivaldos klausimai nėra svetimi ir daug klausimų, taip pat ir patys jautriausi – emocinio saugumo, savižudybių, patyčių prevencijos, yra labai susiję su savivalda. Tai neabejoju, kad dirbsime kartu su Vilniaus miesto savivaldybe, įgyvendinant svarbiausius dalykus“, – apie laukiančius darbus kalbėjo M.Majauskas.

A.Armonaitė taip pat sako pastebėjusi, kad dalis darbų, pradėtų taryboje, galės turėti tęstinumą Seime.

„Kas išryškėjo, pavyzdžiui, dėl savižudybių prevencijos arba verslui geresnių sąlygų, kad reikia nacionalinių sprendimų ir lyderystės Seime ir Vyriausybėje. Tai, ką mes pradėjome daryti, tikiuosi, kad kolegos kiti tęs, o savo indėliu nacionaliniame parlamente prisidėsiu prie darbų Vilniuje“, – sakė ji.

Taip pat į Seimą pateko Vilniaus rajono vicemeras, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatas Česlavas Olševskis, įveikęs varžovus pirmajame ture vienmandatėje apygardoje.
Spalio 23 dieną rinkimų kova vyks dar dėl 68 Seimo narių mandatų vienmandatėse apygardose.