V. Andriukaitis pasipiktino, kad nesulaukę antrojo rinkimų turo partijos kolegos ėmė kalbėti apie būtinybę atsistatydinti lyderiui Algirdui Butkevičiui.

Apie tai neseniai kalbėjo partijos garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas ir vicepirmininkas, ekspremjeras Gediminas Kirkilas.

„Tik nereikia dabar negatyvo siųsti į visuomenę. Tai geriau už mus daro mūsų priešai, ar oponentai. Aloyzai – NE DABAR!!! Gediminai – NE DABAR!!!“ - rašė V. Andriukaitis.

DELFI primena, kad socialdemokratai daugiamandatėje rinkimų apygardoje surinko 183 tūkst. balsų, tai yra 14,43 proc. Ši partija jau turi 13 mandatų, dar 21 kandidatas dalyvaus antrame ture.

Vietos Seime vienmandatėje apygardoje Vilkaviškyje pirmame ture neiškovojo nė A. Butkevičius, kuris paprastai šią apygardą „nunešdavo“. Šįkart premjeras surinko 36,28 proc.

V. Andriukaitis savo laiške teigia, kad partija turi susitelkti į antrąjį rinkimų turą, o ne diskutuoti apie partijos ir jos vadovybės likimą. Pasak politiko, nereikia būti protingiems per anksti, nebent „niežti bėgti pirma traukinio“ ir „turėti asmeninių sąskaitų ar motyvų“.

Eurokomisaras ragina stengtis, nes yra dėl ko: tie, kurie nepateko į Seimą, gali tikėtis dirbti patekusių Seimo narių padėjėjais, partijos struktūrose. V. Andriukaitis neatmeta galimybės, kad laimėjusi kuo daugiau mandatų Lietuvos socialdemokratų partija galėtų dalyvauti ir koalicinėje Vyriausybėje.

„Tad vien jau praktiniais sumetimais yra ko stengtis“, - pragmatizmą pabrėžia politikas.

Neužmiršo politikas paminėti ir socialdemokratinio idealizmo, kaip varomosios jėgos.

Pagal V. Andriukaičio nubrėžtą strategiją, socdemai dabar turi mobilizuotis, o po to galės daryti išvadas, kas pavyko, kas nepavyko, reikalauti visų atsakomybės, šaukti suvažiavimą, imtis pertvarkų, kalbėti apie lyderius, į priekį stumti jaunąją kartą.

„Pirmojo turo rezultatai atsiuntė aiškų signalą. Dabar ne metas apibendrinimams dėl ko taip atsitiko. Klaidų buvo labai daug, savo padarė ir prezidentė, ir oponentai bei skandalams palanki terpė. Apibendrinsime po antrojo turo“, - savo ankstesniame laiške rašė V. Andriukaitis.