Kad pasitiki L. Kvedaravičiumi, balsavo 1 tarybos narys, nepasitiki - 13, o 1 biuletenis buvo sugadintas. Balsavime nedalyvavo valdančiosios koalicijos atstovai.

Interpeliaciją L. Kvedaravičiui inicijavo opozicinė Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), kurie vicemerą kaltino korupcija bei tam tikrų grupių interesų protegavimu.

Kreipimąsi dėl nepasitikėjimo vicemeru liepą buvo pasirašę 20 tarybos narių. Vicemerui reikštas nepasitikėjimas nesusitvarkant su savo pareigomis, teigta, kad jo pagrindinės kuruojamos veiklos sritys - miesto plėtra, neformalusis ugdymas, viešasis transportas, vandentiekis ir atliekų tvarkymas - esančios apverktinos būklės. Įtarimų sukėlė Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas leisti konkursą laimėsiančiam koncesininkui ant Šeškinės kalno, šalia būsimo daugiafunkcio stadiono, statyti daugiabučius, teigta, kad L. Kvedaravičius galimai protegavo ir verslininkų interesus, kurie ketino statyti krematoriumą Pavilnių ir Verkių regioniniame parke, Olandų gatvėje. Taip pat esą koncernas "MG Baltic" turėjo interesų ir dėl baseino Vilniuje, S. Neries g., statybos darbų. Interpeliacijos tekste pabrėžta, kad L. Kvedaravičiaus kuruojamos vakarinio aplinkkelio statybos taip pat nuolat kybo ant plauko dėl vėluojančių atsiskaitymų su rangovais, politikas visiškai ignoruoja ir Vilniaus viešojo transporto problemas, dėl to prastėja viešojo transporto paslaugų kokybė, laiku neįvyko konkursas ir mieste iki šiol nėra naujų 100 autobusų, nesiskaitoma su teisėtais profesinių sąjungų reikalavimais.

"Mero pavaduotojo L. Kvedaravičiaus kuruojamos sritys nuo pat jo darbo veiklos pradžios yra lydimos korupcinių skandalų, galimai pradėtais ikiteisminiais tyrimais ir didžiule nekompetencija", - pristatydamas interpeliacijos tekstą sakė Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje seniūnas Žilvinas Šilgalis.

L. Kvedaravičius jam mestus kaltinimus paneigė, interpeliaciją vadino "pigiu politikavimu".

Kad vicemeras būtų nuverstas, reikėjo, kad sprendimą palaikytų ne mažiau kaip pusė visų tarybos narių. Vilniaus miesto savivaldybės taryboje iš viso yra 51 narys.

Trečiadienio tarybos posėdyje siūlyta interpeliacijos klausimą išimti iš darbotvarkės, tačiau tam pritarta nebuvo.