Iš viso rinkėjai G. Landsbergiui skyrė 130 861 reitingo balą. Preliminariais duomenimis, už TS-LDK iš viso balsavo 275 331 rinkėjas.

Antra pagal šį rodiklį – konservatorė Ingrida Šimonytė, kuri gavo 117 107 reitingo balus. I. Šimonytė Antakalnio vienmandatėje apygardoje išrinkta jau pirmojo turo metu – už ją balsą atidavė 51,54 proc. apygardos rinkėjų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašo lyderis Saulius Skvernelis sulaukė 115 423 reitingo balų.

Toliau žengia 110 479 reitingo balus surinkęs LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis.

Kitų politikų, kaip ir jų atstovaujamų partijų, rodikliai kuklesni. Štai socialdemokratų pirmininkas premjeras Algirdas Butkevičius gavo 63 076 reitingo balus. Iš viso už socialdemokratus balsavo 183 417 rinkėjų. Palyginimui prieš ketverius metus jis gavo daugiausia – 75 469 – reitingo balų.

Įdomu tai, kad už A. Butkevičių daugiau reitingo balų gavo ekspremjeras Andrius Kubilius - 72 026.

Liberalų sąjūdžio lyderis Eugenijus Gentvilas gavo 41 017 balų, Naglis Puteikis – 37 939, Kristupas Krivickas – 37 348 reitingo balus.

Sutvirtins pozicijas partijoje

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) docentas M. Jastramskis sako, kad metodologiškai lyginti A. Butkevičių ir G. Landsbergį nekorektiška, mat jų partijos gavo skirtingai balsų.

Tačiau, sako politologas, palyginti G. Landsbergį ir LVŽS lyderius jau patikimiau. „Tikriausiai galima įžvelgti, kad TS-LKD aiškiau išreikštas vienas lyderis, o LVŽS yra du lyderiai, abu gauna po kiek mažiau reitingo balų“, – sakė M. Jastramskis.

Mažvydas Jastramskis
Ar šiuo pranašumu G. Landsbergis galės pasinaudoti, pavyzdžiui, derantis dėl premjero posto? Pasak TSPMI dėstytojo, šioje situacijoje reitingo balai visiškai nesvarbūs, išskyrus tada, jeigu lyderis būtų nureitinguotas.

„Svarbiau partijos viduje įtvirtinti lyderystę. Manau, po šių rinkimų mažai kažkam pagrindo TS-LKD viduje bus ja abejoti“, – apie G. Landsbergio pozicijas partijoje kalbėjo M. Jastramskis.