„Tai fiasko visų trijų partijų – aš taip žiūriu. Lietuvos visuomenė miestuose, kaimuose, miesteliuose pasakė, kad jie nebenori kriminalinės koalicijos. Jie nebenori neskaidrumo, jie nenori gramatinių klaidų, kurias palikdavo švietimo ministrė Audronė Pitrėnienė. Tiesiog tai yra visiškas nušlavimas – pradėti iš naujo“, – paaiškėjus, kad Darbo partija neperžengia rinkimų barjero, BNS sakė G.Landsbergis.

Negalutiniais rezultatais, rinkimuose pirmauja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, surinkusi 21,8 proc. balsų ir pretenduojanti į 20 mandatų. Antroje vietoje – TS–LKD su 21,38 proc. ir 19 mandatų. Šią Seimo kadenciją valdančiąja buvusi Socialdemokratų partija su 14,51 proc. ir 13 mandatų liko trečia.

Kita valdančioji partija „Tvarka ir teisingumas“ surinko 5,4 proc. rinkėjų balsų ir yra paskutinė iš partijų, patenkančių į Seimą. Darbo partija, tuo tarpu, neperžengė rinkimų barjero ir surinko 4,76 procento balsų.

G.Landsbergis pabrėžė, kad tokie rinkimų rezultatai yra ženklas kitoms partijoms, jog atėjo metas atsinaujinti. Permainų viduje vengiančioms partijoms, anot jo, bus vis labiau sunku įtikinti rinkėjus, kodėl reiktų už jas balsuoti.

„Yra labai sunki įtikinti, ypač jaunąją kartą, kuri ateina ir stovi po tris valandas prie urnos ir nori įmesti savo balsą“, – kalbėjo konservatorių lyderis.