Profsąjungų protesto metu premjeras dalyvavo kitame renginyje ir į Radviliškį išvyko vėliau.

„Matote, aš turėjau išskubėti į Radviliškį, nes kada paskambino Radviliškio rajono vicemeras, paskui su meru kalbėjau, kada pasakė, kad pradėjo degti gyvenamieji namai, tai aš iškart priėmiau sprendimą su vidaus reikalų ministru, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovu bei krašto apsaugos ministru, kad išsiųstų transporto visas priemones iš Panevėžio, iš Mažeikių, kuris turėtų gesinti gaisrus, taip pat iš Visagino buvo išsiųsta. Ir aš išvykau į vietą, ir aš negalėjau su jais susitikti“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

Trečiadienį, 10 valandą, kuomet mokytojai prie Vyriausybės pradėjo protesto akciją „Ačiū tau, premjere“ prie Vyriausybės, premjeras A.Butkevičius dalyvavo Medicinos radiologinės diagnostikos centro atidaryme Vilniuje, Antakalnyje. Kaip skelbė premjero spaudos tarnyba, į Radviliškį Vyriausybės vadovas išvyko 11 val. 20 minučių.

Su protesto akciją prie Vyriausybės rūmų organizavusiais profsąjungų atstovais trečiadienį buvo išėjęs kalbėtis Vyriausybės vicekancleris Rimantas Vaitkus.

Gaisrą Radviliškio Žironų gatvėje esančios uždarosios akcinės bendrovės teritorijoje ugniagesiai vis dar gesina daugiau nei parą, jiems padeda kariškiai, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, įvykio vietoje budi medikai. Gaisrą medienos granulių gamykloje pavyko suvaldyti, apie galimą ugnies pavojų aplinkiniams gyvenamiesiems pastatams nepranešama.

„Galiu pasakyti po pokalbių su krašto apsaugos ministru, su vidaus reikalų ministru pasakiau aiškiai, kad vis dėlto kažkas iš ministrų arba aš turiu ten tikrai būti. Taip pat dalyvavau Radviliškio rajono vadovų pasitarime dėl to gaisro kilusio ir galimybių jį likviduoti“, - teigė premjeras, paklaustas, ar dėmesys šiam įvykiui nesusijęs su sekmadienį vyksiančiais Seimo rinkimais.