„Jeigu aš būčiau tokioje vietoje, kaip jis, tai aš atsisakyčiau mandato. Bet kaip jis mato šitą situaciją, tai yra jo supratimo ir garbės reikalas“, - žurnalistams Vilniaus miesto savivaldybėje sakė R.Šimašius.

Į Europos Parlamentą A.Guoga pagal Liberalų sąjūdžio sąrašą buvo išrinktas 2014 metais.

„Mes galime be galo spekuliuoti, ar partija gavo daugiau mandatų dėl to, kad jis dalyvavo, ar jis išėjo į Europos Parlamentą dėl to, kad kandidatavo su partija“, - kalbėjo liberalų lyderis.

A.Guoga antradienį pranešė perėjęs į dešiniųjų pažiūrų Europos liaudies partijos (EPP) frakciją Europos Parlamente. Jai tradiciškai priklauso Lietuvos konservatorių atstovai.

Anksčiau A.Guoga priklausė centro Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) frakcijai, prie kurios EP yra prisijungę Liberalų sąjūdžio atstovai EP.

Šią žinią R.Šimašius sutiko ironizuodamas.

„Jis sakė kažkada tai, kad nėra konservatorius, nes nėra tobulas. Dabar, matyt, kai tapo tobulas, tapo konservatoriumi“, - kalbėjo Vilniaus meras.

A.Guoga Liberalų sąjūdį paliko trumpai pabuvęs partijos pirmininku, iš šių pareigų gegužę pasitraukus teisėsaugos akiratin pakliuvusiam Eligijui Masiuliui.

Liberalams apie savaitę vadovavęs A.Guoga pasitraukė iš partijos, sulaukęs kitų partijos vadovybės narių nepasitikėjimo.

Teisėsauga įtaria E.Masiulį paėmus kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Buvęs politikas taip pat įtariamas neteisėtu praturtėjimu. Pats E.Masiulis kaltę neigia.