„Aš manau, kad tikrai Liberalų sąjūdžio frakcija bus didesnė, (...) negu iki šiol“, - žurnalistams Vilniaus miesto savivaldybėje trečiadienį sakė R. Šimašius.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius teigia, kad Antano Guogos vietoje atsisakytų Europos Parlamento nario mandato, o ne keistų frakciją iš liberalų į konservatorius.

Apie pasitraukimą iš Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) frakcijos ir perėjimą į Europos liaudies partijos frakciją (EPP) A. Guoga pranešė antradienį. 2014 m. į EP A. Guoga pateko su Liberalų sąjūdžio rinkimų sąrašu.

„Jis sakė kažkada, kad nėra konservatorius, nes nėra tobulas. Dabar turbūt tapo tobulu, tapo konservatoriumi“, – A. Guogos žingsnį įvertino R. Šimašius.

Europarlamentaras Liberalų sąjūdį paliko gegužės viduryje, prasidėjus Eligijaus Masiulio galimos korupcijos skandalui. Trumpą laiką partijos pirmininko postą perėmęs A. Guoga nesulaukė liberalų palaikymo, pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius A. Guogą tuomet pavadino politiniu avantiūristu.

„Esu jam dėkingas, kad turėdamas tam tikrus ryšius su investuotojais jis sugeba juos perduoti ir Vilniui“, – apie A. Guogą trečiadienį kalbėjo R. Šimašius.

„Jeigu aš būčiau tokioje vietoje kaip jis, tai, be abejo, aš atsisakyčiau mandato. Kaip jis mato šią situaciją, tai yra jo supratimo ir garbės reikalas“, – pridūrė dabartinis liberalų vadovas ir Vilniaus miesto meras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)