Anksčiau jis priklausė centro Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) frakcijai, prie kurios prisijungę Liberalų sąjūdžio atstovai EP.

„Europos liaudies partijos frakcija yra didžiausia frakcija Europos Parlamente, ji suteikia daugiausiai galimybių ir suteikia man galimybę būti tokiu žmogumi, kokiu esu – moderniu dešiniuoju“, - BNS antradienį sakė A. Guoga.

Praėjus beveik pusmečiui po to, kai paliko Liberalų sąjūdį, politikas sako kol kas neketinantis stoti į jokią partiją Lietuvoje.

A. Guogai pradėjus dirbti EPP frakcijoje, šiai frakcijai atstovaus trys lietuviai. Be A. Guogos, ten dirba konservatoriai Algirdas Saudargas ir Laima Liucija Andrikienė. ALDE frakcijoje taip pat dirbs trys Lietuvos atstovai Europos Parlamente - liberalas Petras Auštrevičius, „Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas ir „darbiečių“ vadovas Valentinas Mazuronis.

„ALDE frakcijoje labai daug išmokau, sutikau daug puikių žmonių, bet atėjo laikas judėti į priekį ir daryti pokyčius, nes pasikeitė mano situacija Lietuvoje ir palaikymo iš Lietuvos liberalų sunkiausiu gyvenimo momentu nesulaukiau“, - kalbėjo europarlamentaras.

„Matyt, nėra normalu likti su liberalais Europoje, kai tokia situacija Lietuvoje“, - pridūrė jis.

A. Guoga Liberalų sąjūdį paliko trumpai pabuvęs partijos pirmininku, iš šių pareigų gegužę pasitraukus teisėsaugos akiratin pakliuvusiam Eligijui Masiuliui.

Liberalams apie savaitę vadovavęs A. Guoga pasitraukė iš partijos, sulaukęs kitų partijos vadovybės narių nepasitikėjimo.

Teisėsauga įtaria, kad E. Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Kratų metų gegužę pas E. Masiulį namuose iš viso buvo rasta 250 tūkst. eurų, todėl įtarimai jam pareikšti ne tik kyšininkavimu ir prekyba poveikiu, bet ir neteisėtu praturtėjimu.

Pats E.Masiulis įtarimus neigia ir sako, kad turtą sukaupė ketindamas su šeima investuoti į nekilnojamąjį turtą, o pinigus iš R. Kurlianskio pasiskolino.