Ant namo užrašai - „Reikia leidimo, padėkite“ ir „Padėkite įteisinti“

DELFI prieš daugiau nei pusę metų skelbė, kad Balsių gatvėje, netoli Verkių regioninio parko privačiame sklype be jokių leidimų dygsta statinys. Tada buvo sumūrytos vos kelios plytos, dabar, nepaisant inspektorių nurodymų, namas jau beveik pastatytas. Dar kovo mėnesį Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) nustatė, kad statybos vykdomos savavališkai. Sklypo savininkas yra Slavomiras Trufanovas, tačiau apie tai, kuo jis verčiasi, informacijos nepavyko rasti.

Statybos Balsių g.

Statytojui buvo surašytas privalomasis nurodymas iki rugsėjo 17 dienos pašalinti savavališkos statybos padarinius. Nurodymas neįvykdytas: statytojas nenugriovė namo, tačiau ir negavo statybos leidimo po statybų pradžios, kaip tai leidžia įstatymai. Sklypas Balsių gatvėje yra didžiulis, tačiau didžiąją dalį jo sudaro miškas, kuriame statybos neleidžiamos, neaišku. Statytojas, dar statybų pradžioje gavęs nurodymą nugriauti namo pamatus ne tik nevykdė nurodymo, nestabdė statybų, tačiau net nesiruošė mokėti jam paskirtų baudų.

Namą galima būtų pravardžiuoti paminklu nelegalioms statyboms ne tik dėl didžiulio statytojo įžūlumo, tačiau ir dėl to, kad ant puikiai nuo gatvės besimatančio statinio kažkas prikeverzojo užrašų „Reikia leidimo, padėkite“ ir „Padėkite įteisinti“.

Inspekcija kreipsis į teismą

VTPSI, po to kai nustatė, jog po šešių mėnesių privalomasis nurodymas pašalinti statinį nebuvo įvykdytas, ruošia ieškinį teismui.

„Statytojas privalomojo nurodymo pašalinti savavališkos statybos padarinius per nustatytą terminą neįvykdė. Kai privalomasis nurodymas neįvykdomas, inspekcija dėl įpareigojimo pašalinti savavališkos statybos padarinius ne vėliau kaip per 2 mėnesius nuo nurodymo įvykdymo termino pabaigos kreipiasi į teismą“, - komentavo VTPSI atstovė viešiesiems ryšiams Vida Aliukonienė.

Pasak jos, šiuo metu ieškinys dar rengiamas: „Šiuo metu nagrinėjami su nurodyto statinio statyba susiję dokumentai, kurių pagrindu būtų rengiamas ieškinys teismui.“