„Šis centras sukurtas remiantis Pagalbos emocijų ir elgesio sutrikimų turintiems vaikams koncepcija, todėl jis skiriasi nuo kitų centrų, skirtų vaikams su elgesio ir emocijų sutrikimais, – pažymi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė. – Centras padės vaikams atgauti pasitikėjimą savimi, ugdys savęs pažinimo ir savikontrolės įgūdžius, bendradarbiaus su vaiko artimaisiais ir padės mokyklai, į kurią grįš vaikas, kryptingai ir nuosekliai organizuoti ugdymą bei pagalbą“.

Naujasis centras įkurtas šalia Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centro, jis veiks kaip šio centro padalinys. Čia pastatytuose namuose gyvens ne daugiau kaip 20 vaikų, turinčių elgesio ir emocijų sutrikimų – nuo 5 klasės ir vyresni. Mergaitės ir berniukai gyvens šeimynos principu – po vieną ar du kambariuose. Juos prižiūrės vienas suaugęs asmuo, socialinis pedagogas ar kitas profesionalus darbuotojas. Vaikai gaus psichologinę pagalbą, bus rūpinamasi jų sveikata, sukuriant personalizuotą ugdymosi planą kiekvienam vaikui.

Lietuvoje planuojama pastatyti keletą tokių centrų, skirtų vaikams su įvairiais sutrikimais. Atskiras centras būtų skirtas vaikams su autizmo sindromu.