16-ąjį kartą kartu su Latvijos Saeima rengiama šventė rugsėjo 24 d., šeštadienį, prasidės Baltų vienybės dienos atidarymo ceremonija Liepojos promenadoje. Tradicinės tarptautinės šventės svečius ir dalyvius sveikins Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė ir Saeimos Pirmininkė Inara Mūrniecė, Lietuvos ir Latvijos kultūros ministerijų atstovai.

Seimo vadovė šventės metu susitiks su Liepojos miesto tarybos atstovais, dalyvaus fotografo Andrio Zėgnero parodos „Saules akmens“ („Saulės akmuo“) atidaryme, apžiūrės parodas meno erdvėje „Civita Nova“, pasivaikščios po Baltų vienybės dienos amatų mugę.

Po pietų įvyks dvišalis Lietuvos ir Latvijos parlamentų vadovių susitikimas.

Vėliau parlamentų pirmininkės įteiks apdovanojimus jaunimo protų mūšio „Draugystės taurė“ nugalėtojams, dalyvaus Lietuvos krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendo ir Latvijos ginkluotųjų pajėgų bigbendo koncerte.

Į Latvijoje vyksiančius minėjimo renginius taip pat vyks Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Latvijos Respublika grupės pirmininko pavaduotojas Kęstutis Masiulis, grupės nariai Algimantas Dumbrava ir Valerijus Simulikas.

Baltų vienybės diena minima rugsėjo 22 d., pažymint 1236 m. įvykusį Saulės mūšį, kuriame buvo sutriuškintas Kalavijuočių ordinas ir nutrauktas baltų žemių užkariavimas. 2000 m. Lietuvos ir Latvijos parlamentai Saulės mūšio dieną paskelbė Baltų vienybės diena.

Pernai, 2015-aisiais, Baltų vienybės diena buvo švenčiama Lietuvoje, Rokiškyje.