Pasak premjero, ministrė yra minima mažame epizode, tačiau dėl to A.Butkevičius sako negalintis išreikšti V.Baltraitienei politinio nepasitikėjimo.

„Dėl jos (V.Baltraitienės) galiu pasakyti, kad ten tik mažas epizodas. Negalėčiau jos elgesio įvertinti kaip nors neigiamai arba išreikšti politinio nepasitikėjimo“, - BNS Seime sakė A.Butkevičius.

„Pagal pateiktą informaciją, negaliu atskleisti turinio, bet šitas faktas labai minimalus“, - pridūrė jis.

STT pažyma Ministrų kabineto nariams buvo pateikta praėjusią savaitę, svarstant J.Miliaus veiklos ataskaitą.

Žemės ūkio ministrė BNS sakė pažymos turinio nekomentuosianti. Visgi ji tvirtino, kad dokumento turinys jos neįtikino.

„Jeigu būtų tos pažymos tokios įspūdingos, tai jos jau seniai būtų atsidūrusios teismuose“, - teigė V.Baltraitienė.

Ministrų kabinetas praėjusią savaitę nepritarė J.Miliaus ataskaitai. Pasak ministro pirmininko, vertinant J.Miliaus ataskaitą taip pat atsižvelgta į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymą, kurioje pateikta informacija apie tarnybos vadovo veiklą. A.Butkevičiaus teigimu, Ministrų kabinetas taip pat vertino J.Miliaus kompetenciją ir „kai kuriuos etinius dalykus“.

Premjeras žada, kad Ministrų kabinetas kitą savaitę apsispręs dėl jo atleidimo šiuo pagrindu, nors šią iniciatyvą ketina blokuoti valdančiosios „Tvarka ir teisingumas“ bei Darbo partija.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Prokurorai įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

J.Milius kartu su žemės ūkio ministre pastaruoju metu prieštaringų vertinimų sulaukė ir dėl dalyvavaimo vakarienėje ir medžioklėje su verslininkais. Galimą pareigūnų interesų konfliktą aiškinasi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Pats J.Milius įtarimus yra vadinęs juokingais ir atsistatydinti atsisako, nors tai jį padaryti ragino aukščiausi šalies vadovai.