Jei A.Gricius nebūtų grįžęs į A.Zuoką remiančią frakciją, jam būtų grėsęs pašalinimas iš partijos.

A.Gricius birželį suspendavo savo narystę Vilniaus miesto savivaldybės tarybos frakcijoje "Už Vilnių, kuriame gera gyventi visiems". Taip A.Gricius siekė, jog A.Zuokas laikinai sustabdytų savo įgaliojimus mero poste.

Savo dalyvavimą sostinės savivaldybės tarybos koalicijoje, kol A.Zuokas nepasitrauks iš mero posto, iki šiol yra sustabdę liberalcentristų partneriai konservatoriai.

Konservatoriai A.Zuoko atsistatydinimo iš mero, kai kurie liberalcentristai - ir iš partijos vadovo posto, pareikalavo po to, kai prezidentas Valdas Adamkus pareiškė praradęs pasitikėjimą LiCS lyderiu.

Reaguodamas į prezidento žodžius, A.Zuokas paskelbė laikinai - iki rugpjūčio 15 dienos - suspenduojantis savo kaip partijos pirmininko įgaliojimus, tačiau prie partijos vairo grįžo neišlaukęs numatyto temino.

Pastaruoju metu bruzdančiose liberalcentristų gretose vis didėja trintis tarp kontroversijon patekusio Vilniaus mero A.Zuoko rėmėjų ir jo oponentų partijoje.

Parlamentarai Vytautas Grubliauskas, Kęstutis Glaveckas, Vytautas Čepas, Gintaras Šileikis ir Petras Auštrevičius liepos pradžioje pareiškė sustabdą savo įgaliojimus partijoje, kol iš jos lyderio posto nepasitrauks A.Zuokas.

Atsakydamas į kolegų reikalavimus, A.Zuokas, tuo metu suspendavęs savo kaip LiCS lyderio įgaliojimus, netikėtai nusprendė grįžti prie partijos vairo, o vienas "nepaklusniųjų" bendrapartiečių, K.Glaveckas partijos valdybos sprendimu pašalintas iš LiCS.

Panašaus likimo gali sulaukti ir anksčiau partijai vadovavęs Eugenijus Gentvilas - LiCS Etikos komisija, ketvirtadienį apsvarsčiusi su partijos lyderiu konfliktuojantį europarlamentarą, nusprendė siūlyti valdybai sustabdyti jo narystę partijoje.

Dalis liberalcentristų Vilniaus merą A.Zuoką ragina trauktis iš LiCS posto, kad į skandalus įsipainiojęs lyderis "neskandintų" partijos.

Gegužę LNK televizija paskelbė neva "Rubicon group" "juodosios buhalterijos" įrašus, iš kurių matyti, jog už verslininkams palankius sostinės savivaldybės sprendimus bendrovė mokėjo pinigus asmeniui, vadinamam "abonentu" arba "kolega".

A.Zuokas kategoriškai atmetė prielaidas, jog jis galėjo būti tas asmuo. Tuo tarpu iš sostinės vicemero pareigų atsistatydinęs konservatorius Kęstutis Masiulis pareiškė neabejojantis, jog "abonentas" yra dabartinis Vilniaus meras.