Vienu metu prie įėjimo į ambasadą susidarė norinčių balsuoti eilė, informuoja ru.DELFI.lt. Tiesa, po 13 val. eilės nebeliko, balsavimas toliau vyko ramiai. Balsuoti į Vilnių autobusais buvo atvežta norinčių įvykdyti savo pilietinę pareigą žmonių su rusiškais pasais iš Kauno ir Panevėžio.

Prie įėjimo į rinkimų apygardą rinkėjus sutikdavo ambasadorius ir rinkimų komisijos vadovas Aleksandras Udalcovas. Jo teigimu, žmonių ateina daug, jaučiasi jų suinteresuotumas procesu.

„Žmonės suinteresuoti balsavimu, nes jiems ne vis vien, kaip klostysis gyvenimas, o tai priklauso ir nuo Valstybės Dūmos. Žmonės nusiteikę žvaliai, neabejingai“, – sakė jis kalbėdamas su DELFI korespondentu. Jis pridūrė, kad rinkėjų sąrašo nėra, jis sudarinėjamas pagal ateinančius į apygardą.

Rinkimai už Rusijos ribų vyksta 145 šalyse, organizuoti 364 rinkimų apygardos.

Primename, kad Lietuvoje gyvenantiems Rusijos piliečiams balsavimui organizuotos specialios vietos.
Lietuvoje iš viso bus atidaryti keturios rinkimų apygardos: Vilniuje – Rusijos ambasadoje Lietuvoje, Visagine – kultūros centre „Banga“, Klaipėdoje – Rusijos Generaliniame konsulate, Šiauliuose – mokykloje nr. 3 „Santarvė“. Rinkimų apygardos veikia nuo 8 val. iki 20 val.

Juose gali balsuoti Rusijos piliečiai, nuolat gyvenantys ar laikinai esantys Lietuvos teritorijoje. Jiems reikia pateikti Rusijos piliečio pasą ar jį atstojantį dokumentą.