Vilniaus miesto savivaldybės vicemeras Gintautas Paluckas pasakoja, kad ši keista ir juokinga istorija nutiko trečiadienį.

„Ateina STT agentas į savivaldybę. Parodo pažymėjimą ir sako - rekvizuoju vieną jūsų automobilių operatyviniam tyrimui. Ir pateikia STT direktoriaus pasirašytą pažymą dėl galimos žalos atlyginimo.
OK, agentas, operatyvinis tyrimas, rimti reikalai. Tarnautojas duoda agentui raktelius nuo vieno iš savivaldybės Passat'o, agentas pažada grąžinti automobilį vakare", - feisbuke rašo G. Paluckas.

Pasak vicemero, tarnautojui sukčiaus pateiktas STT agento pažymėjimas įtarimų nesukėlė: tai ne pirmas kartas, kai jis jį matė, o dokumentas atrodė kaip tikras.

Gintautas Paluckas

„Po poros valandų skambina iš Kaišiadorių degalinės - klausykit, čia jūsų darbuotojas su tokiu Passat'u nesusimokėjo už kurą. Negražu. Savivaldybės tarnautojas skambina į STT, sako - negražu kažkaip... bylos bylomis, bet jūsų agentas už kurą nesusimokėjo. STT sako - koks dar agentas? Nėr pas mus tokio. Ir, apskritai, ką reiškia paėmėm iš jūsų automobilį?" - teigia G. Paluckas.

Apie tokį keistą įvykį buvo pranešta policijai, kuri gana greitai sulaikė STT „agentą" Kaišiadoryse.

„Automobilis vėl garaže, o „agentas" už grotų. Už tai noriu padėkoti Policijos departamento bei Vilniaus VPK kriminalinei žvalgybai. Patikėkit, jie savo darbą išmano", - teigia vicemeras.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigia galintis patvirtinti faktą apie netikrą STT agentą, kuris pagrobė automobilį iš Vilniaus miesto savivaldybės ir buvo sulaikytas.

STT pranešime spaudai pareiškė, kad šios tarnybos pareigūnai nėra niekaip susiję su savivaldybėje įvykusiu įvykiu.

„Norime paraginti visuomenę būti budriems ir nepasiduoti tokio pobūdžio sukčiavimams", - teigiama pranešime.

„Išskirtiniais atvejais, vadovaudamiesi teisės aktais, siekdami užkardyti nusikalstamą veiklą ar iškilus pavojui žmogaus gyvybei ar sveikatai, pareigūnai gali pasinaudoti fiziniams ar juridiniams asmenims priklausančiu turtu, tačiau tokie atvejai yra labai reti", - sako STT.