Tyrimas parodė, kad 2014 m. balandžio mėnesį įsteigtas centras tų pačių metų balandžio-birželio mėnesiais vykdė moksleivių patyčių prevencijos akcijas Vilniaus ir jo rajono mokyklose. FNTT nustatė, kad akciją vykdė privatūs asmenys. Jie įdarbinti viešojoje įstaigoje nebuvo. Už akcijos metu vykusius mokymus Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras sumokėjo daugiau kaip 32 tūkstančius eurų.

Šių gautų tūkstantinių pajamų viešoji įstaiga nedeklaravo, o didžiąją dalį lėšų – daugiau kaip 24 tūkstančius eurų – įstaigos direktorius išgrynino iš banko sąskaitų. Viešajai įstaigai priklausiusius pinigus neteisėtai paėmęs jos direktorius, pinigų panaudojimo nepagrindė jokiais dokumentais. Tokiu būdu jis galimai apgaulingai tvarkė socialinės ir fizinės integracijos centro buhalterinę apskaitą.

Tyrimas atliktas bendradarbiaujant su Vilniaus apskrities valstybine mokesčių inspekcija gavus duomenų, kad minėta viešoji įstaiga neteikia buhalterinės apskaitos dokumentų, būtinų mokesčių administratoriaus atliekamam patikrinimui.

Baigtam ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį organizavo Vilniaus apygardos prokuratūra. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui. Baudžiamasis kodeksas numato, kad už galimai apgaulingą apskaitos tvarkymą viešosios įstaigos vadovui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.