T. Jasiulionio teigimu, kariuomenė yra gavusi atsakomąjį raštą iš "Nota Bene" į kariuomenės reikalavimą nutraukti preliminarią 1,6 mln. eurų vertės sutartį ir sugrąžinti į kariuomenės sąskaitą 174 tūkst. eurų, tačiau minėtame atsakyme nėra išdėstyti jokie siūlymai, kuriuos antradienį viešai įvardijo "Nota Bene" vadovas ir įmonei atstovaujantis advokatas.

"Lietuvos kariuomenė įvertins pateiktus argumentus ir susitiks su bendrove, siekdama išspręsti ginčą ne teismo keliu, tačiau pažymėtina, kad, nepavykus išspręsti ginčo taikiai, Lietuvos kariuomenė kreipsis į teismą teisminės gynybos", - žurnalistams sakė T. Jasiulionis.

"Nota Bene" direktoriaus Andriaus Jazgevičiaus teigimu, bendrovė sutiktų atsiimti per brangius virtuvės įrankius "abiem pusėms priimtinomis sąlygomis" ir nutraukti 1,6 mln. eurų vertės preliminarią sutartį dėl virtuvės įrangos ir atsarginių dalių pirkimo, tačiau pagal šį susitarimą sudarytos tikrosios pirkimų sutartys turi likti galioti, įskaitant ir beveik 174 tūkst. eurų vertės lauko virtuvės įrangos pirkimą, įvykdytą 2014 m. Įmonei atstovaujančio advokato teigimu, šis pirkimas jau yra įvykdytas, ir kariuomenė jam pretenzijų neturėjo.

T. Jasiuliono teigimu, kariuomenė šiuo metu ir toliau vadovaujasi Viešųjų pirkimų tarnybos pozicija, kad sutartis gali būti laikytina niekine, nes prieštarauja įstatymų reikalavimams.

"Manome, kad, jeigu įstatymo reikalavimams prieštarauja preliminarioji sutartis, tokiu atveju negali būti laikoma tinkamai vykdoma ir iš jos sudaryta kita sutartis", - kalbėjo kariuomenės atstovas.

Po Viešųjų pirkimų tarnybos paviešintos informacijos, kad kariuomenė virtuvės įrankius pirko už 8 kartus didesnę nei rinkos kainą - apie 4 tūkst. eurų, prokurorai nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą, aiškinantis, ar organizuojant šį viešąjį pirkimą nebuvo padaryta korupcinio pobūdžio nusikaltimų. Teismas prokurorus taip pat įpareigojo atnaujinti ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo - išsiaiškinti, ar "Nota Bene" kariuomenei pagrįstai pateikė "Karcher-Futuretech" ženklais pažymėtą kito gamintojo produkciją. Pastaroji teismo nutartis dar gali būti apskųsta aukštesnės instancijos teismui.