„Tie pirkėjai, kurie organizuoja pirkimus, ne vakar ir ne šiandien atsisėdo. Man kelia nuostabą, kad mes vėl į kitus šalutinius veiksnius nukrypome - diskusija apie ministro atsakomybę, diskusija, ar jis turi atsistatydinti. Visuomenė yra nuvedama prie šalutinių diskusijų ir kokia bus išvada? Pakeis ministrą. (Pirkimo - BNS) komisija liks ta pati, organizatoriai tie patys ir viskas vyks taip, kaip buvę. Mes nueisime į pašalines detales ir esmės nepakeisime“, - pirmadienį interviu Žinių radijui sakė R.Dargis.

Anot jo, svarbu išsiaiškinti visą pirkimo komisijos sudėtį, už jį atsakingus žmones ir kompanijas, kurios tiekia produktus kariuomenei. Pasak R.Dargio, nagrinėjant viešuosius pirkimus, svarbu, kad aktyviau dirbtų Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

„Jeigu rimtai veiktų analitinis centras Viešųjų pirkimų tarnyboje, analizuotų visą eilę pirkimų, kainas rinkoje, laimėtojus, sudarytų tuos algoritmus - žinau, kad tuo jau užsiima tarnyba. Visuomenė iš to laimėtų, drįstu oficialiai teigti, turbūt apie 1 mlrd. eurų“, - teigė R.Dargis.

Viešųjų pirkimų tarnyba rugpjūčio pabaigoje paskelbė, kad įvairius virtuvės įrankius iš bendrovės „Nota bene“ kariuomenė pirko aštuonis kartus brangiau nei rinkoje. Šie įrankiai iš bendrovės įsigyti iš viso už 4 tūkst. eurų vykdant sutartį, kurios vertė siekia maždaug 174 tūkst. eurų.

2014 metais Lietuvos kariuomenė su bendrove pasirašė iš viso 1,622 mln. eurų vertės preliminarią lauko virtuvių atsarginių detalių ir agregatų pirkimo sutartį. Jos vertė beveik dvigubai viršijo planuotą pirkimo sutarties sumą, ji buvo numatyta 724 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)