Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) penktadienį vykstant R. Šimašiaus apklausai, kuri sulaukė didelio žiniasklaidos susidomėjimo, A. Zuokas irgi lūkuriavo prie pastato.

Žurnalistams jis aiškino norįs išgirsti mero argumentus dėl paminklo Jonui Basanavičiui vietos parinkimo.

"Jis paminėjo savo "Facebook'o" paskyroje, kad dėl Basanavičiaus paminklo jam buvo daromas spaudimas ir kad jis priešinosi. Pavyzdžiui, mus pamini. Man labai įdomu išgirsti, ką jis dabar sakys, nes tikrai keista, kad J. Basanavičius tampa mainų arba kyšio objektu", - kalbėjo A. Zuokas.

Konkurentas R. Šimašiui rinkimuose aiškino, kad jam abejonių kelia, kodėl paminklas J. Basanavičiui nestatomas Sirvydo skvere arba rekonstruojamoje Lukiškių aikštėje.

"Jeigu iš tikrųjų buvo kažkokie sutarimai su "MG Baltic" grupe dėl vienos ar kitos vietos ir jau buvo žinoma, kad galbūt vyksta tyrimas ta tema, todėl specialiai jie ir nukišo Basanavičiaus paminklą į automobilių aikštelę prie Filharmonijos tam, kad paneigtų galimą kaltinimą", - spekuliavo A. Zuokas.

Jis taip pat leido sau paspėlioti, kad apklausos gali būti susijusios su greitaisiais kreditais.

"Juolab kad jau čia buvo spaudoje paminėta, jog R. Šimašius, būdamas net miesto meru, kreipėsi nei iš šio, nei iš to į Lietuvos banką su prašymu nevaržyti greitųjų kreditų išdavimo tvarkos. Mano žmona Agnė Zuokienė, būdama Seimo nare, daug dirbo su bandymu apriboti neatsakingą skolinimąsi, kad verslas nepiktnaudžiautų per didelėmis palūkanomis, tai ji gali būti jums labai geras pašnekovas, kuri paliudytų, kiek visos jos iniciatyvos strigo tuometinėje Teisingumo ministerijoje, kuriai vadovavo Remigijus Šimašius, ir vienas iš viceministrų, kuris taip pat šiuo metu dirba savivaldybės sistemoje", - sakė A. Zuokas.

R. Šimašius yra apklausiamas STT. Apklausa jau vyksta 3,5 valandos. Jo statusas tyrime kol kas neaiškus.