Sveikinime Prezidentė D. Grybauskaitė pabrėžė, kad ši diena atneša naujų galimybių pradžią – mokinius ir jų mokytojus pasitinka dar vieni įdomūs savo ir visos Lietuvos ateities kūrimo metai.

„Jūsų laukia atradimų ir įspūdžių kupina kelionė per mokslo ir žinių pasaulį, įkvepianti pažintis su mūsų valstybe, jos istorija ir kultūra. Tai laikas Jums augti ir stiprėti, mokytis kartu įveikti iššūkius, drąsiai siekti savų svajonių, tapti laisvai mąstančiomis, kūrybingomis, pilietiškomis asmenybėmis“, – sveikindama mokinius sakė šalies vadovė.

Prezidentė palinkėjo, kad naujaisiais mokslo metais mokykla taptų erdve, kurioje gera būti, kurioje tobulėja visi ir kurioje atsiskleisti gali kiekvienas.

Seimo Pirmininkė L. Graužinienė, sveikindama visus moksleivius ir studentus, mokytojus ir dėstytojus, taip pat švietimo darbuotojus su Rugsėjo 1-ąja, pabrėžė būtinybę mokslą ir žinias grįsti vertybėmis ir iškėlė kiekvieno visuomenės nario atsakomybę savo asmeniniu pavyzdžiu ugdyti jaunąją kartą.

„Nuoširdžiai sveikinu Jus visus Mokslo ir žinių dienos proga! Rugsėjo 1-oji – ne tik mokyklos, bet ir visos Lietuvos šventė. Šią dieną gėlės žydi ne tik mokinių rankose, jos nostalgiškai pražysta mokyklos dienų prisiminimais mūsų visų atmintyje. Tačiau svarbiausia, kad laisvė, dora, garbė, atsakomybė, orumas ir gera valia – tai gyvenimo pamokos, kurias kasdien kiekvienas iš mūsų savo asmeniniu pavyzdžiu perduodame jaunajai kartai.

Mokslas ir žinios būtų beverčiai be šio vertybinio pamato. Nuo seniausių laikų tai buvo, yra ir bus mūsų tautos ir valstybės sėkmės, garbingos istorijos ir išlikimo raktas. Visi kartu atrakinkime duris į Lietuvos ateitį!“, – savo sveikinime kviečia Seimo Pirmininkė L. Graužinienė.

„Rugsėjo 1-oji – didžiai prasminga diena, viltinga šventė, kuri kviečia į nuostabų žinių pasaulį, ženklina naujus ateities kūrimo metus. Tik mokslas gali suteikti pažinimo džiaugsmą, atskleisti gabumus, pažadinti mąstymo galią ir vesti tobulėjimo keliu.

Nuoširdžiai sveikinu visą šalies švietimo bendruomenę su naujaisiais mokslo metais. Esu tikras, kad klasėse ir auditorijose mokymas bus grindžiamas ne tik moderniomis technologijomis, šiuolaikiniais vadovėliais, bet mokytojų ir dėstytojų išmintimi, o svarbiausia – pamatuotas širdimi.

Linkiu visoms mokykloms, universitetams ir kolegijoms efektyvaus kūrybinio darbo. Branginkite ir puoselėkite pamatines vertybes, kad į Lietuvos gyvenimą įsilietų išsilavinę, mylintys savo Tėvynę piliečiai, žmonės pasirengę visomis pastangomis kurti sėkmės istoriją. Gražios Rugsėjo 1-osios šventės!“, – linki Ministras Pirmininkas A. Butkevičius šventiniame sveikinime.