Valdininkas iškeikė ir liepė išsiblaivyti

Į DELFI redakciją kreipėsi Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas ir kavinės Palangoje savininkas Darius Miklovas, kuris pateikė filmuotą medžiagą kaip buvo apstumdytas ir negražiais žodžiais išvadintas Palangos savivaldybėje.

„Ketvirtadieni Palangos viešosios tvarkos skyriaus viršininkas mane apstumdė, sulaužė mobilųjį telefoną, iškoliojo, grasino susidorojimu, apkaltino kad esu narkomanas ir alkoholikas“, - laiške rašė D. Miklovas. Jo žodžius patvirtino atsiųstas vaizdo įrašas. Pasirodo, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas P. Keinys tuo metu apskritai neturėjo būti darbe, nes atostogavo.

DELFI nepavyko susisiekti su pačiu P. Keiniu, komentuoti taip pat atsisakė ir savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoja Danutė Mikienė.

Teigė, kad pats buvo užpultas

P. Keinys situaciją kiek anksčiau panoro pakomentuoti laikraščiui „Vakarinė Palanga“. Jis teigė, kad pats buvo užpultas.

„Esu ne vieną dešimtmetį dirbęs policijoje, žinau nusikalsti linkusių asmenų mąstymą: puolimas – geriausia gynyba. Viskas buvo visiškai ne taip, kaip bando įrodyti D. Miklovas. Mano žodžius gali paliudyti incidentą matę specialistai, turime ir filmuotos medžiagos. Be to, po ketvirtadienio incidento aš tapau nedarbingu. Jokio telefono aš nelaužiau ir nebandžiau atimti. Tiesiog paprašiau, kad liautųsi filmuoti. Ne aš, o pats D. Miklovas sudavė man du smūgius ranka, kurioje laikė įrenginį. Matyt, dėl to telefonas ir sulūžo. Laimė, susilaikiau ir jam neatsakiau tuo pačiu“, - laikraščiui „Vakarinė Palanga“ komentavo P. Keinys.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoja D. Mikienė „Vakarinei Palangai“ teigė, kad filmuoti skyriaus darbo kabinetuose be pareigūnų leidimo yra draudžiama.

„Susipažinti su savo asmens byla mes leidžiame, bet filmuoti, fotografuoti kitų asmenų bylų negalima. Tai draudžia Asmens apsaugos įstatymas, o mūsų pareigūnų darbo kabinetuose tokios medžiagos – labai daug. Mes juk nežinome, kur gali filmuoti ar fotografuoti vaizdai atsidurti“, - kalbėjo D. Mikienė. Nors iš pateiktos medžiagos matyti, kad D. Miklovas daugiausiai filmavo tiesiog koridoriuje ir nefilmavo jokios privačios medžiagos.

P. Keinio biografijoje – skandalų virtinė ir moters užpuolimas

Kadaise P. Keinys buvo pripažintas pažeminęs pareigūno vardą ir atleistas iš policijos Šiauliuose.

Žiniasklaidoje skelbta, kad P. Keinys ne juokais prisidirbo, kai pažįstamo armėno paprašytas ėmėsi padėti išmušti 8 tūkst. litų skolą iš vienos šiaulietės kirpėjos. P. Keinys tai darė įžūliai ir pažeisdamas visą krūvą įstatymų.

Neturėdamas jokio nukentėjusiojo pareiškimo, nepranešęs vadovybei, P. Keinys vyko į rajoną, išplūdo skolininkę, jos motiną ir net niekuo dėtą kaimynę, lyg banditas atėmė kirpėjos dokumentus bei automobilį. Moteriškė parašė pareiškimą prokuratūrai, todėl buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas. Tačiau patikrinimo medžiaga dingo ir neatsirado.

Vėliau jis dar buvo papuolęs į kelis skandalus, tačiau nuo jų taip pat išsisuko. Galiausiai buvo atleistas iš policijos už moters užpuolimą ir grasinimus jai. P. Keinys teisme dar bandė įrodyti, kad buvo atleistas neteisėtai ir norėjo prisiteisti didžiulę kompensaciją iš valstybės bei grįžti į užimtas pareigas, tačiau teismas konstatavo, kad jis pažemino pareigūno vardą.

Kritikavo patį lankytoją

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Staskonienė DELFI teigė, kad D. Miklovas yra konfliktiška asmenybė. Savivaldybė, paklausta, ar negražiais žodžiais lankytoją išvadinęs valdininkas gali dirbti toliau, iš karto ėmė kritikuoti patį D. Miklovą.

„Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorė ketvirtadienį, rugpjūčio 25 d., gavo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojos D. Mikienės tarnybinį pranešimą dėl rugpjūčio 25 d. Viešosios tvarkos skyriuje įvykusio verslininko Dariaus Miklovo ir Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo P. Keinio. Konflikto metu P. Keinys nukentėjo.

Atkreiptinas dėmesys, kad Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai nuolat gauna J. Basanavičiaus gatvėje dirbančių gyventojų, verslininkų, miesto svečių skundų dėl iš keleto J. Basanavičiaus gatvės kavinių nakties metu sklindančios labai garsios muzikos, taip pat ir dėl kitų viešosios tvarkos pažeidimų. Dėl tokių dalies verslininkų pažeidimų greta dirbantys viešbučiai praranda klientus, o kartu – ir pajamas, pailsėti negali ir gyventojai bei miesto svečiai“, - komentavo V. Staskonienė.

Pasak jos, Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai privalo reaguoti ir reaguoja į skundus įstatymų nustatyta tvarka, ir natūralu, kad pažeidėjams tai nepatinka.

„Vienas iš nuolatinių viešosios tvarkos pažeidėjų J. Basanavičiaus gatvėje – Palangos verslininkas D. Miklovas. Reaguojant į greta dirbančių verslininkų skundus dėl nuolat iš D. Miklovo kavinės „Sporto lizdas“ nakties metu sklindančios labai garsios muzikos bei kitų viešosios tvarkos pažeidimų kiekvienais metais D. Miklovui surašomas ne vienas administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Vien šiais metais dėl netinkamos D. Miklovo kavinės „Sporto lizdas“ veiklos užfiksuoti jau 3 pažeidimai, vienas iš jų – remiantis kolektyviniu A. Mickevičiaus gatvės gyventojų skundu. Tačiau D. Miklovas Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnų įspėjimus ignoruoja ir elgiasi labai įžūliai“, - laiške rašė V. Staskonienė.

Vaizdo medžiagos nematė

„Jūsų minimo konflikto išvakarėse po ilgų D. Miklovo atsisakymų priimti ir pasirašyti protokolą, šis dokumentas įteiktas padedant policijos pareigūnams policijos komisariate. Tačiau D. Miklovas, net ir priėmęs protokolą, atsisakė jį pasirašyti. Kitą dieną jis atvyko į savivaldybę, kur ir kilo konfliktas“, - komentavo V. Staskonienė.

Paklausta, kaip vertina vaizdo įraše girdimus užgaulius žodžius lankytojui ir ar tai dera valdininkui bet kurioje situacijoje, savivaldybės atstovė teigė vaizdo medžiagos nemačiusi: „Šiuo metu dėl šio konflikto savivaldybėje vyksta tarnybinis patikrinimas, o policijoje D. Miklovo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnį.

Jūsų minimos vaizdo medžiagos nesame matę, todėl negalime nei patvirtinti, nei paneigti to, kas joje užfiksuota. Ir juo labiau, komentuoti. Incidentą filmavo ir patys savivaldybės darbuotojai. Ši medžiaga bus analizuojama jau pradėto tarnybinio patikrinimo metu.“

Policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas

Į konfliktą galiausiai įsikišo ir policijos pareigūnai, jau yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tačiau tyrimas pradėtas ne prieš valdininką, o prieš verslininką D. Miklovą, nes P. Keinys taip pat pasiskundė, kad yra nukentėjęs.

„Yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal 284 BK straipsnio 1 dalį“, - DELFI patvirtino Palangos miesto policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas.

Joje teigiama, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliais veiksmais, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.