„Lietuviškos eksporto įmonės yra „bankrotinamos“, kažkas nori perimti jų verslą. Informacija apie tai, kad esą Lietuva nepatikima eksportuotoja, siunčiama į Vakarus, Premjeras vargsta, važinėja po Kiniją, po JAV, o mes sau leidžiame šitokius dalykus? Šitas klausimas turi būti iškeltas pačiu aukščiausiu lygiu, įskaitant Valstybės saugumo departamentą (VSD), kas yra prieš lietuviškąjį verslą“, – ketvirtadienį po valdančiosios koalicijos Politinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė R. Paksas.

Valdančiųjų Politinė taryba išklausė žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės informaciją dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) ir jos vadovo Jono Miliaus. Joks sprendimas šiuo klausimu nebuvo priimtas.

Posėdyje dalyvavęs į skandalą patekęs „tvarkietis“ Petras Gražulis mano, kad valdančioji dauguma galėtų būti principingesnė ir aiškiai pasakyti, kad „J. Milius yra palaikomas, nes prokuratūra nepateikė jam jokių kaltinimų“. Politikas sakė, kad gina J. Milių už tai, kad tai „sąžiningas, garbingas žmogus“.

P. Gražulio nuomone, šiuo skandalu siekiama sumenkinti partiją Tvarka ir teisingumas ir jį konkrečiai.

Kaip jau skelbta, J. Miliui yra pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo, jam skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti iš šalies.

Į teisėsaugos akiratį taip pat pateko ir Seimo narys „tvarkietis“ P. Gražulis, kurį prokurorai apklausė kaip specialųjį liudytoją dėl prekybos poveikiu ir dokumentų klastojimo.

Ne kartą trauktis iš pareigų J. Milių ragino Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Premjeras Algirdas Butkevičius ir žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, bet jis pats to padaryti nesutiko.

Ministrų Kabinetas yra pavedęs Žemės ūkio ministerijai įvertinti STT išvadą ir įpareigoti VMVT vadovą pateikti savo, kaip vadovo, veiklos ataskaitą už 2015 metus ir 2016 metų pirmą pusmetį – po šių veiksmų bus sprendžiama apie J. Miliaus galimybę toliau eiti VMVT vadovo pareigas.