Konkursas skelbiamas vidaus reikalų ministro Tomo Žilinsko įsakymu.

Departamento Teisės ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėja Evelina Gudzinskaitė laikinai vadovauti Migracijos departamentui paskirta 2015 metų liepos 22 d. Atlikti šias pareigas jai pavesta tuomečio vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio įsakymu.

"Toks strategiškai svarbus padalinys kaip Migracijos departamentas turi turėti nuolatinį vadovą. Dabartinė vadovė Evelina Gudzinskaitė jau ilgokai laikinai ėjo pareigas", - T. Žilinsko poziciją naujienų agentūrai ELTA perdavė jo atstovė spaudai Jurgita Gintautaitė.

Kandidatui vadovauti Migracijos departamentui keliami tokie reikalavimai: turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą socialinių arba humanitarinių mokslų studijų srities išsilavinimą; turėti ne mažesnę kaip 2 metų vadovaujamo darbo, vadovaujant institucijai, įstaigai, organizacijai ar jos padaliniui, patirtį; mokėti anglų arba vokiečių, arba prancūzų kalbą B2 lygiu ir pan.

Migracijos departamento prie VRM vadovas į pareigas priimamas 4 metų kadencijai ir yra tiesiogiai pavaldus vidaus reikalų ministrui.

Pareigybė priskiriama 18 kategorijai.