Apie tai DELFI informavo Santariškių klinikos, kuriose ministras yra gydomas.

„SAM ministro Juro Poželos būklė išlieka tokia pati – stabili, bet sunki. Jis yra gydomas intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriuje“, - rašoma atsakyme.

Nuo praėjusio ketvirtadienio nei Santariškių klinikų medikai, nei ministro artimieji apie sveikatos pokyčius nepranešė - tokia pati informacija buvo skelbta ir praėjusį ketvirtadienį klinikose surengtoje spaudos konferencijoje.

„Turiu dvi žinias. Viena yra ta, kuri pasirodė Sveikatos apsaugos ministerijos tinklapyje, kad ministras yra gydomas Santariškių klinikose Intensyvios terapijos skyriuje. Tai yra tulžinės kilmės ūminis pankreatitas, turime laboratorinių ir vaizdinių įrodymų tai diagnozei pagrįsti. Visos kitos teorijos ir pasamprotavimai neturi objektyvios priežasties to pagrįsti. Antra žinia yra geresnė. Jo būklė yra sunki, bet stabili ir yra gerėjimo tendencija“, - informavo Santariškių klinikų generalinis direktorius prof. akad. Kęstutis Strupas.

Tądien profesorius nesiryžo prognozuoti gydymo trukmės. „Visi kiti klausimai yra teoriniai ir aš į juos atsakyti negaliu. Reikia žinoti, kad tai yra sunki ūminio pankreatito eiga ir prognozuoti, kiek truks, ką reikės daryti, kaip viskas bus - šiuo metu yra sudėtinga“, - sakė K. Strupas.

Sveikatos apsaugos ministras susirgo atostogaudamas: jo atostogos tęsėsi nuo liepos 25 dienos iki rugpjūčio 15 dienos. Praėjusį trečiadienį buvo detalizuota, kad ministro diagnozė - ūminis biliarinės (tulžinės) kilmės pankreatitas, jo priežastis, tikėtina, buvo tulžies nutekėjimo sutrikimas. Ūminis pankreatitas sukėlė daugelio organų nepakankamumą.