Ši savo ruožtu turės nedelsiant pateikti išvadas premjerui dėl VMVT veiklos ir konkretų siūlymą, ar tarnybos vadovas J. Milius gali toliau eiti pareigas. Tiesa, veterinarijos tarnyba veiklos ataskaitą už praėjusius metus jau yra parengusi ir vyriausybė ją patvirtino. Tad kaip turi atrodyti asmeninė J. Miliaus darbo veiklos ataskaita? Žurnalistas Deividas Jursevičius bando tai išsiaiškinti pokalbyje su žemės ūkio ministre Virginija Baltraitiene laidoje „Aktualus interviu“.

Anot žemės ūkio ministrės, J. Milius iš atostogų turėtų grįžti rugpjūčio 24 d., ataskaita turi būti pateikta per dvi savaites – iki rugsėjo 7 d. Kol kas į jokius klausimus J. Milius neturi atsakyti, klausimai bus užduoti pateikus veiklos ataskaitą.

Joje, pasak V. Baltraitietinės, turėtų būti pateikta informacija, kaip į tam tikrus pažeidimus (praneštus iš užsienio ar vietinius) reagavo VMVT vadovas, kokius įsakymus priėmė, ar jų buvo laikomasi ir, ar užtikrintas jų įgyvendinimas.

„Man nėra aišku [ko laukti iš J. Miliaus ataskaitos]. Na, kaip... aš neturiu tos medžiagos, kad galėčiau ko nors imti ir paklausti. Premjeras galbūt turi. Iš STT, iš prokuratūros. Mes esame pateikę prokuratūrai užklausą rugpjūčio 8 dieną ir iki šiol nesame gavę atsakymo, kur jie mato kokią problemą. Iš premjero šiandien išgirdau, kad nėra reikalaujama nušalinti J. Miliaus iš pareigų“, – laidoje sakė žemės ūkio ministrė.