Ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus atstovė sako, kad ministrai su teisininkais aptars Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) išplatintą korupcijos rizikos veiksnių analizę, anot kurios, tarnyboje esama terpės korupcijai.

„STT praėjusią savaitę atsiuntė atsakymą Vyriausybei apie savo atliktą analizę, tad ją pasitarimo metu įvertins teisininkai ir Ministrų kabinetas“, – BNS sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė - Lazdauskienė.

Jos teigimu, atsakymą į ministro pirmininko paklausimą jau atsiuntė ir Generalinė prokuratūra, tačiau kol kas su jos turiniu susipažįsta teisininkai.

Vykstant tyrimui dėl prekybos poveikiu J.Miliui prieš porą savaičių pateikti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Premjeras praėjusią savaitę sakė, kad nutarimo projektą dėl J.Miliaus nušalinimo pateiks Žemės ūkio ministerija.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė Vyriausybės pasitarimo išvakarėse BNS sakė, kad tokį projektą ministerija rengtų gavusi pavedimą, jis greičiausiai bus duotas pasitarimo metu.

Tiek ministras pirmininkas, tiek prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina J.Milių trauktis iš pareigų, nors jis premjerui teigė to daryti neketinąs.

J.Milius piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu įtariamas ikiteisminiame tyrime, kurio duomenimis, šaldyto maisto produktų bendrovė „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Nuo 2010 metų tarnybai vadovaujantis J.Milius teigia, kad verslininkams padėjo laikydamasis įstatymų.

L. Graužinienė sprendimo neprognozuoja

Seimo Pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė neprognozuoja, kokį sprendimą dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovo Jono Miliaus, įtariamo piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu, priims Vyriausybė.

„Nuomonių buvo išsakyta labai daug. Aš linkusi palaukti Premjero sprendimo. Nekomentuosiu“, - interviu „Žinių radijui“ trečiadienio rytą sakė Seimo Pirmininkė.