"Mes atsakymo į notą dar taip greitai negavome, gavome komentarus iš kai kurių institucijų, paneigimus. Baltarusijos oro pajėgų atstovai, kaip mes matėme, teigė savo komentaruose, kad nebuvo pažeidimų, toliau turėsime aiškintis", - sakė L. Linkevičius interviu "Žinių radijui".

Oro erdvę stebinčios tarnybos užfiksavo, kad ketvirtadienį, 10.37 val. Lietuvos laiku, iš Baltarusijos Respublikos įskridęs nenustatyto tipo orlaivis du kartus pažeidė Lietuvos Respublikos valstybės sieną oro erdvėje ties Lazdijų rajono savivaldybe. Lietuvos Respublikos oro erdvės pažeidimas tęsėsi iki 10.47 val., primena ELTA.

Ministras teigė, kad negalima tokio pažeidimo laikyti eiliniu epizodu.

"Mūsų oro erdvės pažeidimų jau gal porą metų ir daugiau nėra buvę, iš Baltarusijos pusės taip pat, jeigu būdavo kokių nors nesusipratimų, tai - veikianti karšta linija, kur gali mūsų oro pajėgų atstovai pasiaiškinti įvairius incidentus ir įvykius. Kas vyksta retkarčiais, ir tie pažeidimai, nebūtinai kariškių, bet gali būti ir kontrabandininkų skraidymai su nepilotuojamais orlaiviais, ir panašūs dalykai, jeigu ir būdavo, tai būdavo sklandžiai aiškinamasi", - sakė L. Linkevičius.