"(Šią savaitę - ELTA) pagal teisės departamento išvadas negalime įtraukti, bet ateinančią savaitę bus įtrauktas", - sakė A. Butkevičius.

Premjeras jau yra raginęs J. Milių atstatydinti.

"Susipažinus su šiandien STT viešai pateikta informacija, kyla abejonių dėl įstaigos veiklos skaidrumo, o vadovas turi prisiimti atsakomybę. Kaip rašoma STT pranešime spaudai, tyrimu konstatuoti atvejai, kai "net ir nustatę maisto produktų saugos, higienos ar ženklinimo pažeidimų inspektoriai ne visada nurodė juos pašalinti bei pateikti atitinkamų trūkumų šalinimo planą", (...) be to, tarnybos inspektoriai ne visais atvejais priima vienodus sprendimus dėl šių pažeidimų mažareikšmiškumo. Toks STT pareiškimas sukėlė dar daugiau abejonių VMVT vadovo veikla. Negaliu pasitikėti tarnybos direktoriumi ir raginu jį nedelsiant atsistatydinti", - išplatintame pranešime cituojamas A. Butkevičius.

Tai, kad J. Milius jau seniai turėjo atsistatydinti, yra pareiškusi ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, kuri asmeniškai bendravo su J. Miliumi, yra sakiusi, kad jis pats trauktis neketina, nes yra įsitikinęs, kad yra teisus ir jokių pažeidimų nepadarė.

ELTA primena, kad J. Miliui yra pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo, jam skirta kardomoji priemonė - pasižadėjimas neišvykti iš šalies. Į teisėsaugos akiratį taip pat pateko ir Seimo narys "tvarkietis" Petras Gražulis, kurį prokurorai apklausė kaip specialųjį liudytoją dėl prekybos poveikiu ir dokumentų klastojimo, tačiau šis atsisakė duoti parodymus.

Kratos ir poėmiai buvo atliekami ne tik pas J. Milių bei P. Gražulį, bet ir šaldytus maisto produktus gaminančioje įmonėje "Judex". VMVT penktadienį pranešė, kad gavus iš teisėsaugos informacijos apie "Judex" produkcijoje nustatytą taršą - salmonelių ir ešerichijų bakterijas - įmonės veikla yra laikinai stabdoma.